Gratis Proeffles

Cosmetische Arganolie

Cosmetische Arganolie
Alles wat u moet weten over Cosmetische Arganolie

Om je huid mee te voeden en hydrateren, je haar te verzorgen, de nagels te versterken, als massageolie, tegen huidproblemen… de mogelijkheden en toepassingen van arganolie zijn oneindig. Deze multifunctionele wonderolie uit Marokko is populairder dan ooit. Niet zo gek: de olie bevat een hoog gehalte vitamine E, een van de krachtigste anti-oxidanten die er is. De stof staat erom bekend de huid te verstevigen en verjongen. We vertellen je graag hoe je arganolie kan gebruiken en waarom deze olie zo weldadig is.

Arganolie werkt echt

Verschillende studies hebben aangetoond dat arganolie de huid verstevigt en herstelt. Arganolie bevat 90 mg tocopherol, wat onmisbaar is om de schade van vrije radicalen (UV-stralen, luchtvervuiling) tegen te gaan. Dit zorgt voor een mooie, gezonde huid en tegelijkertijd wordt vroegtijdige veroudering van de huid tegengegaan. Daarnaast bevat het quercitine en myricetine, die bekend staan om hun schimmeldodende en bacteriedodende eigenschappen. Arganolie gaat littekenvorming tegen, werkt verzachtend en ontspannend bij psoriasis, bevordert wondgenezing en is zeer werkzaam bij verbrandingen.

Arganolie voor een zachte, stralende en jonge huid

Arganolie kan ’s ochtends en ’s avonds worden gebruikt als serum en dag- of nachtcrème in één. Arganolie geeft je direct een mooie, zachte huid: de huid straalt en voelt soepel aan. Op den duur zul je merken dat lijntjes en rimpels minder diep zijn. Dit is te danken aan de aanwezigheid van stoffen als vitamine E, carotenoïden, polyfenolen, ferulinezuur en squaleen. Deze vochtinbrengende, verjongende en verzorgende ingrediënten maken de huid mooi, glad en jong. Arganolie wordt snel opgenomen door de huid, geeft geen vettig gevoel en is 100% biologisch en natuurlijk.

Zacht en pluisvrij haar door arganolie

Ook je haar heeft baat bij deze wonderolie. De verzorgende ingrediënten in arganolie herstellen droog en beschadigd haar en maken je coupe weer gezond. De onverzadigde vetzuren zijn ervoor verantwoordelijk dat het haar vocht vasthoudt, wat voor veel glans zorgt. Arganolie zorgt ook nog eens voor een afname van haaruitval en het stimuleren van nieuwe haargroei. Je kunt de olie gebruiken als conditioner, haarmasker, serum of stylingproduct. Ook de hoofdhuid kan door arganolie een oppepper krijgen.

Mooi en sterke nagels

Alle voordelen die gelden voor de huid en haren gaan ook op voor de nagels. Niet alleen de nagels worden blij van arganolie, ook de nagelriemen worden intens gehydrateerd door arganolie te gebruiken. Het splijten, afbreken en inscheuren van nagels zal op den duur afnemen omdat de nagels sterker en harder worden. Neem eens per week een nagel- en nagelriemkuur met arganolie. Dompel je handen onder in een badje van arganolie en citroen en ervaar hoe zacht je handen na afloop voelen.

Arganolie bij huidproblemen (striae, eczeem, acne)

Wist je dat arganolie ook kan ondersteunen bij huidproblemen als acne, psoriasis, eczeem en striae? In de olie zitten verschillende ontstekingsremmende ingrediënten, waaronder vitamine E en polyfenolen. Deze stoffen kunnen eraan bijdragen dat acne sneller verdwijnt, maar ook dat de jeuk ten gevolge van eczeem minder wordt. Bij striae biedt arganolie uitkomst omdat de olie de huid optimaal hydrateert. Door de huid te hydrateren geeft arganolie de huid meer elasticiteit en weerstand. Arganolie kan problemen als psoriasis en eczeem niet volledig oplossen, maar de symptomen wél verlichten.

Massage met arganolie

Arganolie is heel geschikt als massageolie. Een massage met deze olie verbetert de stevigheid van de huid, ontspant de spieren en kan pijnverzachtend werken. De onverzadigde essentiële vetzuren maken arganolie ideaal voor het masseren van stijve artritisgewrichten en pijnlijke spieren. De vetzuren in deze olie spelen een cruciale rol in de vorming van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer, die pijn, zwelling en ontstekingen vermindert. Dit terwijl de bloedsomloop wordt gestimuleerd. De 100% natuurlijke olie wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid. Bovendien hydrateert en beschermt arganolie je huid tegen uitdroging.

Verzorgde, zachte lippen

Door de omegavetzuren en vitamine E is arganolie de ideale vervanger van lippenbalsem. De olie voedt, beschermt en herstelt kapotte lippen en helpt bij het voorkomen van uitgedroogde lippen en scheurtjes. Ook verzorgt het de droge en geïrriteerde huid rondom de lippen. Een fijn bijkomend voordeel is dat de olie je lippen een subtiele glans geeft.

Scheren met arganolie

Met arganolie kunnen zowel mannen als vrouwen heel goed scheren. De olie laat het scheermes soepel over de huid glijden en beschermt tegen scheerwondjes. Arganolie in combinatie met een scheermesje zorgt ervoor dat het scheren zachter, gladder en makkelijker verloopt. De olie creëert een gladde barrière tussen de huid en het scheermesje. Het scheermesje kan makkelijker over de huid glijden, waardoor sneden of krasjes minder snel voorkomen. De haargroeirichting is door de olie duidelijk zichtbaar en maakt het scheren daardoor efficiënter.

Klaar met zonnen? Insmeren met arganolie

Nog een toepassing van arganolie: als aftersun. Een huid die is verband door de zon moet zo snel mogelijk gekalmeerd en verkoeld worden. Dit doet arganolie. De omegavetzuren, vitamine E en antioxidanten in de olie herstellen de schadelijke effecten van de zon. De huid zal weer gehydrateerd, zacht en soepel aanvoelen. Ook huidveroudering wordt tegengegaan door na het zonnen met arganolie te smeren.

De geur en kleur van cosmetische arganolie

Arganolie heeft een prettige, natuurlijke geur. Cosmetische arganolie is goud-geel van kleur en de olie is altijd helder. Dit laatste komt omdat de olie wordt gefilterd. De olie wordt direct in de huid opgenomen en is ook heerlijk in bad. Opvallend is dat in Marokko bijna geen huidkanker, prostaatkanker en borstkanker voorkomt. Dit wordt in verband gebracht met het zowel inwendig als uitwendig gebruiken van arganolie. De olie is goed te mengen met etherische oliën en andere basisoliën. Een toevoeging van minimaal 5% verhoogt de houdbaarheid van arganolie.

Arganolie leidt tot onder andere een aanzienlijke verlaging van het cholesterolgehalte, versterking van het immuunsysteem, het anti-oxideren van vrije radicalen, verbetering van de algehele doorbloeding, verlaging van de kans op arterio-sclerose en het revitaliseren van de cellen. Ook heeft het een ontstekingsremmende werking. Arganolie is een weldaad voor de huid, het haar, de nagels, de lippen en het doet dienst als aftersun, massageolie en scheerolie.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar arganolie? Onderstaande beauty artikelen vertellen nóg meer over deze bijzondere olie.

Categorie: Argan Cosmetica

Arganolie Wordt De Laatste Tijd Vaak Gebruikt Als Persoonlijke Verzorgingsproduct. Wat Bestaat Er Allemaal Als Het Gaat Om Arganolie Cosmetica!