Argan Cosmetica

Anti-Aging Tips die je Zullen Helpen Jong te Blijven.

Anti-Aging Tips die je Zullen Helpen Jong te Blijven
Huidveroudering kan versneld worden door Zoet en Zout eten.

Het is een feit dat we een obsessie hebben om jong te blijven en langer te leven. Al duizenden jaren zijn we op zoek naar de fontein van de jeugd. En als we kijken naar de talrijke anti-aging producten in de winkels, kan er gerust gesteld worden dat veel mensen er jong willen blijven uitzien.

We willen er niet alleen jonger uitzien, we willen ook langer leven. Velen van ons besteden uren in de sportschool of aan yogalessen om ervoor te zorgen dat we voldoende en op een regelmatige basis bewegen. Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt de gezondheid en zorgt er tegelijkertijd voor dat je er beter uitziet. Een toenemend aantal mensen realiseert zich nu ook dat vermageren niet alleen een enorme impact op de gezondheid heeft, maar ook op het proces van huidveroudering. Dus wat ligt er op jouw bord? Je hebt vast wel gelezen over bepaalde voedingsmiddelen die je langer laten leven en je een jongere uitstraling geven. Maar het is net zo belangrijk dat je aandacht besteedt aan de voedingsmiddelen die niet op je bord zouden moeten liggen. Dus wat ligt er niet op je bord?

2 eenvoudige anti-aging tips

1. Geef niet toe aan de zoete verleiding

Koolhydraten worden al voor lange tijd in een negatief daglicht geplaatst. Maar het is een feit dat ons lichaam koolhydraten nodig heeft voor energie. Het is echter belangrijk op te merken dat het van belang is waar onze koolhydraten vandaan komen. Suiker is een brandstof voor het lichaam. Maar te veel suiker van de verkeerde soort kan je van je broodnodige energie beroven en zelfs je huid slapper maken. Dus als je een van die mensen bent die dol is op zoet, zou je misschien tweemaal moeten nadenken over het eten van een of nog een donut met suikerglazuur.

Geraffineerde koolhydraten en commercieel geproduceerde cakes, muffins, sapjes, zoete ontbijtgranen, gezoete yoghurt en zoetigheid (snoep en lollies, kauwgom enz.) kan ertoe leiden dat je insulinekanalen overbelasten worden, wat op zijn beurt invloed heeft op je bloedvaten en de veroudering versnelt. Huiduitbraken kunnen ook voorkomen als je inname van suiker hoog is, omdat ze de kans op ontstekingen verhogen. Afgezien van puistjes, kan chronische ontsteking je risico op het ontwikkelen van diabetes en andere chronische ziekten verhogen. Niemand hoeft ervan overtuigd te worden dat ziekte zorgt voor een snelle veroudering.

Dus als je zoete trek de kop op steekt, grijp dan niet naar de gebruikelijke zoetigheden, zoals donuts, cakes of chocolade. Zorg er in plaats daarvan voor dat je een aantal van je favoriete vruchtsoorten in de vriezer hebt liggen. Eet het fruit zoals deze is of voeg er een beetje amandelmelk en ongezoete cacaopoeder aan toe, en meng dit voor een heerlijke en gezonde smoothie!

2. Ontdoe je van je zoute gewoonte

Natrium is essentieel voor het lichaam. Maar de meeste levensmiddelen die we graag eten en die in de winkels worden verkocht, bevatten veel te veel natrium. Wist je dat de American Heart Association een maximum van 1500 mg zout per dag adviseert? Een ¾ theelepel is al 1725 mg. Dagelijks meer dan 1500 mg zout verhoogt je risico op het ontwikkelen van hypertensie, oftewel de stille moordenaar.

Als je te veel zout binnenkrijgt, zal je er opgeblazen uitzien, omdat zout de vochtretentie verhoogt. Te veel natrium kan ook de bloedvaten verzwakken die van invloed kunnen zijn op hoe de huid eruit ziet.

Om je verlangen naar zoute voedingsmiddelen te beteugelen, moet je meer gedroogde en verse kruiden in je gerechten gebruiken. Na een tijd zullen je smaakpapillen zich gaan aanpassen. Vermijd verwerkt vlees, ingeblikt voedsel en fast food maaltijden.

Heb je andere anti-aging tips? Deel ze met ons!

Schrijf een reactie