Arganolie Algemeen

Verbeter je Ochtendhumeur met Deze Tips.

Verbeter je Ochtendhumeur met Deze Tips
Wil je ook graag vrolijk wakker worden?

Heb jij ook last van een ochtendhumeur en wil je weten hoe je je humeur verbeteren kunt? (Tweet dit)

Hoe is jouw ochtendhumeur? Wist je dat jouw ochtendhumeur over het algemeen de toon zet voor de hele dag? Als je dag probleemloos begint, voel je je meer ontspannen en voorbereid op wat de dag je gaat brengen. Maar als het al moeizaam gaat voordat je je hebt aangekleed, is er een grote kans dat je de hele dag chagrijnig blijft.

Natuurlijk zijn er een paar obstakels die niet kunnen worden vermeden. Maar er zijn dingen die je ‘s ochtends kunt doen om je humeur te verbeteren. Hier zijn enkele tips om je humeur op te fleuren.

5 manieren om je humeur te verbeteren

1. Doe iets om jezelf te verwennen.

Om jezelf gereed te maken voor de dag, moet je aan minstens 1 leuk iets denken dat je voor jezelf kunt doen en dat ook echt doen. Jezelf een beetje verwennen kan echt geen kwaad met al dat harde werken elke dag. De gedachte alleen al aan jezelf verwennen kan je humeur verbeteren omdat het je blij maakt.

2. Eet een goede uitgebalanceerde maaltijd als ontbijt.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit heb je vast al eens eerder gehoord. Het eten van een voedzaam ontbijt, zoals havermout of toast met pindakaas, geeft je een voedzame mix van complexe koolhydraten en eiwitten en zal genoeg zijn tot aan de lunch. Voeg een snufje kaneel toe om het geheel wat zoeter te maken. Uit een studie is gebleken dat kaneel je alertheid en humeur kan verbeteren. Volgens een onderzoek kan een matige dosis cafeïne, ongeveer twee kopjes koffie, je humeur en mentale scherpte verbeteren.

3. Geniet van de frisse lucht.

Loop de deur uit en geniet van een fysieke activiteit buitenshuis. Volgens onderzoekers kan een fysieke activiteit buiten, al is het maar 5 minuten, je humeur en zelfvertrouwen verbeteren. Degenen die aan het water wonen, zoals een meer, rivier of waterval, hebben meer geluk omdat lichaamsbeweging in de buurt van water de effecten verhoogt van sporten in de natuur of buitenshuis.

4. Geniet van het mooie geluid van Moeder Natuur.

Vogeltjes die tsjirpen in de ochtend, het geluid van lopend water en andere geluiden uit de natuur kunnen stress helpen verlichten. Het is moeilijk om de geluiden van Moeder natuur te horen als je in de stad woont. Maar het luisteren naar opgenomen geluiden van de natuur kunnen voor hetzelfde effect zorgen.

5. Focus je aandacht op het goed voelen.

Als je je goed wilt voelen, moet je je richten op een goed gevoel. Haal in de ochtend een aantal maal diep adem en maak de beslissing om jezelf die dag goed te voelen. Herinner jezelf eraan om gewoon door te ademen en verstandig te reageren op frustrerende obstakels of situaties die de dag brengt. Gedurende de dag moet je de tijd nemen om ten minste vijfmaal diep adem te halen en jezelf eraan te herinneren dat je hebt besloten jezelf goed te voelen.

Dit zijn slechts 5 dingen om je humeur te verbeteren en je de hele dag goed te voelen.

Heb je andere tips die hetzelfde effect hebben? Deel je ideeën en laat een reactie achter!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!

Schrijf een reactie