Argan Cosmetica Arganolie Algemeen

Wat je Moet Weten Voordat je een Tatoeage Laat Zetten.

Wat je Moet Weten Voordat je een Tatoeage Laat Zetten
Wil je ook zo'n prachtige tatoeage?

De tatoeagekunst bestaat al eeuwenlang. Tatoeages zijn permanente ontwerpen die simpel of uitgebreid, maar altijd persoonlijk zijn. Tegenwoordig worden tatoeages vaak gezien als een vorm van kunst, maar als we de geschiedenis in duiken kunnen we zien dat deze permanente ontwerpen hebben gediend als amuletten, statussymbolen, tekenen van religieuze opvattingen, liefdesuitingen, versieringen en zelfs als een vorm van straf.

Tatoeage: Wanneer begon het allemaal?

Voorheen werd gedacht dat de Egyptenaren de eersten waren die tatoeages maakten. Archeologen hebben een aantal Egyptische vrouwelijke mummies gevonden met tatoeages die dateren uit 2000 voor Christus. Maar in 1991 werd ontdekt dat de kunst van het tatoeëren zelfs al langere tijd bestaat met de ontdekking van de “IJsman” met tatoeagepatronen in het gebied van de Italiaans-Oostenrijkse grens. Toen de “IJsman” op ouderdom was getest, werd ontdekt dat deze ongeveer 5.200 jaar oud was. Dus dit toont aan dat mensen hun lichamen al duizenden jaren lang tatoeëren.

Tatoeages zijn momenteel nog steeds erg populair. Er was een tijd dat deze lichaamskunst in een negatief daglicht werd gezien. Mensen associëren ze met criminelen. Maar tegenwoordig worden ze meer gezien als kunst en een vorm van zelfexpressie, en de samenleving accepteert ze steeds meer. En sinds de maatschappelijke acceptatie van deze kunst, stijgt het aantal mensen die zich laten tatoeëren. Maar er zijn ook veel mensen die hun tatoeages willen laten verwijderen.

Voordat je een tatoeage laat zetten

In Engeland bleek uit een recent onderzoek dat bijna 1/3 van de mensen die een tatoeage laat zetten spijt krijgt van deze beslissing. Het genoemde onderzoek toont ook aan dat mannen twee keer zoveel kans hebben op spijt dan vrouwen.

Als je overweegt een tatoeage te laten zetten overweeg dan eerst de volgende informatie.

Bij tatoeages wordt de inkt in de dermis of de diepere laag van de huid geplaatst. In de dermis vind je al het bindweefsel dat de structuur van de huid vormt. Het is ook deze laag van de huid die een litteken achterlaat als het beschadigd wordt.

Verwijderen van een tatoeage

Geloof geen enkele zalf of crème die claimt je tatoeage te kunnen verwijderen zonder een litteken achter te laten. Dit is zeer onwaarschijnlijk. Je moet niet vergeten dat de inkt diep in de huid wordt aangebracht. Het bleken van je huid is ook geen goed idee, want dit kan het oppervlak van de huid beschadigen. Chemische behandelingen en zuren kunnen in staat zijn je tatoeage te verwijderen, maar je zult er een enorm litteken aan overhouden, omdat deze chemische stoffen je huid verbranden. En deze brandwond is geen grapje, want deze is net zo erg zijn als een derdegraads verbranding.

Tatoeage verwijdering met een laser is je beste optie. Dit verwijdert tatoeages door het pigment aan te pakken. En aangezien de laser zich alleen richt op de kleur die zich diep in de huid bevindt, blijft het oppervlak van je huid onbeschadigd. Maar de meeste professionele tatoeageartiesten gebruiken een hogere kwaliteit inkt en in grotere hoeveelheden, waardoor het moeilijker is om deze tatoeages volledig te verwijderen. Dus in sommige gevallen blijft er een schaduw van de tatoeage te zien, zelfs na uitgebreide of herhaalde laserbehandelingen.

Hier is goed nieuws voor al diegenen die van plan zijn om een nieuwe tatoeage te laten zetten en in de toekomst wellicht spijt krijgen van hun beslissing. Er zijn nieuwe inkten voor tatoeages die speciaal zijn ontwikkeld en ontworpen voor laserbehandelingen. Deze nieuwe inkten zijn eenvoudig door de laser te verwijderen, waardoor het verwijderen van een complete tatoeage veel gemakkelijker wordt en je je geen zorgen hoeft te maken over achterblijvende kleuren.

Mocht je overwegen je tatoeage te verwijderen, dan zou je alleen officieel gecertificeerde dermatologen moeten raadplegen met ervaring in het verwijderen van tatoeages. Je moet er ook rekening mee houden dat dit je een aantal honderden dollars per sessie kan kosten en in de meeste gevallen zijn meerdere sessies in een aantal maanden tijd nodig om de tatoeage te verwijderen. En er zijn gevallen waarbij tatoeages nooit volledig worden verwijderd.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!

Schrijf een reactie