Argan Cosmetica

Alles Over Wat je Moet Weten Over Nijnagels

Alles Over Wat je Moet Weten Over Nijnagels
Ook jij kunt zulke mooie nagels krijgen. Behandel ze met arganolie.

Nijnagels zijn niet alleen lelijk om naar te kijken. Ze kunnen soms ook heel pijnlijk zijn. Dit nagelprobleem komt vaak voor, en zowel mannen als vrouwen zullen weleens een pijnlijke ervaring met nijnagels hebben gehad. Maar vraag je je af waardoor ze worden veroorzaakt?

Wat zijn nijnagels?

Laten we eerst bespreken wat nijnagels zijn. De term nijnagel kan misleidend zijn. Een nijnagel is eigenlijk een klein stukje van een gescheurde huid dat aan de zijkant van de nagelriem van een vingernagel zit. Niemand wil een nijnagel hebben. Hoewel het slechts een klein probleem is, kan het heel pijnlijk zijn als je er per ongeluk of expres aan trekt, of als het ergens achter blijft hangen. Au! Afgezien hiervan kunnen nijnagels geïnfecteerd raken en dit kan leiden tot paronychia. Wat is dat? Het is een aandoening waarbij bacteriën of schimmels via een klein scheurtje in de huid, dat een nijnagel vormt, in het lichaam dringen. Nagelbijters zijn vatbaarder om paronychia te krijgen. Dus misschien is het een goed idee om nu met nagelbijten te stoppen.

Wat is de oorzaak van nijnagels?

Waardoor worden nijnagels veroorzaakt? Een slechte manicure kan je een nijnagel bezorgen. Als een nagelstyliste of jijzelf ooit je nagelriemen te ver of te hard hebt teruggeduwd, kun je een nijnagel krijgen. Met een nagelknipper langs de rand van je nagelriemen knippen, kan ook resulteren in een nijnagel. Een droge huid kan ook nijnagels veroorzaken. Dus om pijn te vermijden, loont het om je huid, met inbegrip van je nagelriemen, dagelijks te hydrateren. Je moet altijd een vochtinbrenger bij de hand hebben. Arganolie is heel geschikt om je huid, waaronder je nagelriemen, te hydrateren, omdat het boordevol vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen zit, die allemaal hydraterende eigenschappen bevatten. Het is ook goed om te voorkomen dat je handen worden blootgesteld aan dingen die je huid kunnen uitdrogen, zoals agressieve schoonmaakmiddelen en zelfs water. Dus als je huishoudelijke werkzaamheden doet met agressieve chemicaliën en water, draag dan een paar rubberen handschoenen. Een andere oorzaak van nijnagels is nagelbijten.

Knip de huid die uitsteekt zorgvuldig weg, zodat het nergens achter blijft haken. Zorg ervoor dat je een steriele manicureschaar gebruikt bij het knippen en laat je nagelriemen met rust. Je kunt ook een kleine hoeveelheid antibioticacrème op je nijnagel smeren en deze bedekken met een pleister. Natuurlijk moet je deze elke dag vervangen. Zorg ervoor dat je de nijnagel controleert op roodheid, zwelling en andere tekenen van een infectie. Als je merkt dat je een infectie van een nijnagel hebt opgelopen, breng dan onmiddellijk een bezoek aan je dokter.
Als het om nijnagels gaat, is voorkomen je beste wapen.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!

Schrijf een reactie