Argan Cosmetica

Waarom je je Dermatoloog Jaarlijks Moet Bezoeken.

Waarom je je Dermatoloog Jaarlijks Moet Bezoeken
Een dermatoloog die een huidtest uitvoert bij een vrouw.

De meesten van ons zullen het erover eens zijn dat de huid raar kan reageren. Tegen de tijd dat we onze tienerjaren bereiken, kunnen huidproblemen de kop opsteken. En net als we dachten dat we het stadium van huidproblemen, zoals acne, waren gepasseerd, komen ze weer opduiken.

Huidproblemen

Als het om huidproblemen gaat, zoals acne, acnelittekens, puistjes en jeuk of een gek uitziende moedervlek, zien velen een bezoek aan de dermatoloog niet als een prioriteit. Om het probleem op te kunnen lossen, vertrouwen we in de meeste gevallen op de producten die we zonder recept in de winkel kunnen kopen.
Veel mensen negeren ook huiduitbraken en meestal denken we dat ze vanzelf weg zullen gaan. Natuurlijk zijn er momenten waarop een vrij verkrijgbaar product een huidprobleem, zoals acne of acne littekens, effectief kan verhelpen. Maar het lijkt erop dat we een sterk vertrouwen hebben in vrij verkrijgbare producten aangezien we, zelfs als we niet de resultaten krijgen die we willen, het ene na het andere product blijven proberen in plaats van een afspraak met een dermatoloog te maken.

Waarom is een jaarlijkse controle bij een dermatoloog belangrijk

Een dermatoloog bezoeken voor huidproblemen is de beste of de meest ideale oplossing. Het zou bovenaan je lijst moeten staan bij het oplossen van allerlei soorten huidproblemen. Je zou zelfs een dermatoloog moeten bezoeken in alle gevallen dat je tekenen van een huid-, haar- of nagelprobleem opmerkt. Niet veel mensen maken er een gewoonte van hun dermatoloog eenmaal per jaar voor een huidtest en algemene controle te bezoeken. Dit is heel belangrijk.

Met behulp van huidtesten is je dermatoloog in staat te bepalen welke allergieën je hebt en welke ingrediënten je zou moeten vermijden. Een jaarlijkse controle helpt ook vroegtijdig problemen op te lossen voordat ze een groot probleem worden. Als bijvoorbeeld Huidkanker vroegtijdig wordt ontdekt en behandeld, leidt dit tot een betere prognose.

Vroegtijdige detectie van huidkanker

Veel mensen weten nog steeds niet hoe cruciaal het is om huidkanker (met name melanoom) vroegtijdig te ontdekken om het te kunnen behandelen en bestrijden. Een heleboel mensen gaan er nog steeds vanuit dat huidkanker iets is dat hen niet zal overkomen. Jongere mensen denken ook dat huidkanker alleen een groter probleem voor ze wordt als ze een middelmatige leeftijd bereiken. Dit is een foute veronderstelling. Huidkanker kan iedereen overkomen, ongeacht iemands leeftijd, geslacht en sociale status.

Veel mensen besteden nog steeds geen aandacht aan hun huid en de veranderingen die in hun huid plaatsvinden. Het is nogal ironisch dat we deze veranderingen op de huid niet opmerken, omdat de huid het grootste orgaan is dat we hebben. Misschien merken we de veranderingen wel op, maar vinden we ze niet noemenswaardig. Feit is dat als je veranderingen ontdekt, vooral nieuwe moedervlekken met onregelmatige vormen of kleur of een moedervlek die van grootte is veranderd) moet je onmiddellijk contact opnemen met je dermatoloog.

Schrijf een reactie