Koken Met Culinaire Arganolie

Arganolie en Olijfolie: De Gezondste Oliën Voor je Gerechten

Arganolie en Olijfolie De Gezondste Oliën Voor je Gerechten
Arganolie en Olijfolie voegen gezonde elementen toe aan elke maaltijd.

Culinaire oliën zijn belangrijk in de keuken. Waarschijnlijk heb je zelfs altijd een fles van je favoriete culinaire olie in je keukenkast staan. Maar hoe gezond is jouw culinaire olie? We bespreken hier twee van de gezondste oliën die je kunt gebruiken voor je gerechten.

Gezonde culinaire oliën

Controleer hier of de olie die je gebruikt tot de gezondste oliën behoort in onze lijst.

Culinaire Arganolie

De eerste op onze lijst is culinaire Arganolie. En dit is niet alleen omdat we dit product verkopen. Hieronder gaan we verder in op de voedingswaarde van deze olie.

Voedingswaarde van culinaire Arganolie

Culinaire Arganolie bevat 80% aan onverzadigde vetzuren. Het is ook rijk aan tocoferolen, sterolen en squaleen. Onverzadigde vetzuren in de olie helpen bij het verlagen van je bloeddruk door het cholesterol in het bloed te reguleren en helpen je risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Tocoferol, oftewel vitamine E, is een krachtige anti-oxidant en anti-oxidanten zijn essentieel om het lichaam goed te laten functioneren. Tocoferol heeft enorm veel voordelen voor de gezondheid, zoals het stimuleren van het immuunsysteem, verbeteren van de stofwisseling, verlagen van het risico op het ontwikkelen van kanker en hart- en vaatziekten, voorkomen van staar, en het vertragen van de gevolgen van veroudering op het lichaam met inbegrip van leeftijdsgerelateerde ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer.

De hoeveelheid tocoferolen in culinaire arganolie is tweemaal zoveel als die in olijfolie, bovendien bevat culinaire arganolie tien keer meer gamma-tocoferolen dan olijfolie. De sterolen in de olie worden ook gekoppeld aan het verlagen van low density lipoprotein, oftewel het slechte cholesterol, en het voorkomt ook de ontwikkeling van cardiovasculaire ziekten. Squaleen is een krachtige anti-oxidant en staat erom bekend het immuunsysteem te stimuleren en het risico op hart- en vaatziekten te verlagen.

Olijfolie

De tweede gezondste olie in onze lijst is olijfolie. Olijfolie is één van de meest gebruikte culinaire oliën over de hele wereld, met Griekenland als het land dat de hoogste inname van de olie per persoon in de hele wereld heeft. In de afgelopen 5 decennia zijn duizenden studies gedaan om meer te weten te komen over de gezonde voordelen van deze olie. Dus wat zijn de voordelen voor de gezondheid?

Olijfolie en de gezondheidsvoordelen
Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van olijfolie het risico op hart -en vaatziekten, zoals hypertensie, beroerte, en hoge cholesterolniveaus en triglyceride, kan verlagen.

Een studie uitgevoerd aan de universiteit van Las Palmas de Grab Canaria in Spanje ontdekte dat olijfolie het risico op de ontwikkeling van een depressie kan verlagen. Olijfolie is ook rijk aan anti-oxidanten, daarom is het niet verwonderlijk dat het iemands risico op kanker kan verlagen. Een studie uitgevoerd door wetenschappers aan de Universitat Autónoma de Barcelona in Spanje constateerde dat vergine olijfolie een uniek mechanisme bevat dat het lichaam beschermt tegen borstkanker. Klik voor meer informatie over de gezondheidsvoordelen van olijfolie op.

Andere gezonde oliën zijn onder andere canola-olie, notenolie, lijnzaadolie, maïsolie en kokosolie.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.

Schrijf een reactie