Argan Cosmetica

Hoe Stop je met Nagelbijten: 5 Nuttige Tips

Hoe Stop je met Nagelbijten 5 Nuttige Tips
Nagelbijten is erg onhychienisch maar komt desondanks nog vaak voor!

Heb je problemen om te stoppen met je gruwelijke gewoonte van nagelbijten? Hier zijn een aantal tips die kunnen helpen je gewoonte te doorbreken en je nagels te sparen.

5 tips om nagelbijten te stoppen

 1. Gelmanicures
  Begin met het dragen van gelnagels. Gelnagels blijven ongeveer 10 dagen lang sterk, hard en perfect in conditie. Nadat je je gelnagels hebt betaald, zal je wel tweemaal nadenken voordat je ze afbijt, omdat ze behoorlijk prijzig zijn. Het is het beste om te kiezen voor gels met felle kleuren, zoals brandweerwagenrood of schreeuwerig oranje. Dan ben je misschien nog voorzichtiger, omdat een klein scheurtje al erg op zal vallen.
 2. Gebruik een luxe handcrème
  Als je je handen een paar keer per dag hydrateert, kan het nodig zijn dit vaker te doen als je een nagelbijter bent. Koop een zeer luxe, dikke handcrème en neem deze waar je ook naartoe gaat altijd met je mee. Elke keer nadat je je handen wast, breng je ook wat handcrème aan. Je kunt het ook elk uur of elke 2 uur aanbrengen. Naast het hebben van gehydrateerde handen en nagelriemen, ben je misschien in staat het nagelbijten te stoppen, omdat handcrèmes vies smaken.
 3. Probeer de nagellak voor nagelbijters
  Waarschijnlijk heb je wel al gehoord van de vies smakende nagellak voor nagelbijters. Dit smaakt echt afschuwelijk. Als je deze speciale nagellak voor nagelbijters aanbrengt, lak dan al je nagels en de vingertoppen. De afschuwelijke smaak zal je vervelende gewoonte van het nagelbijten stoppen.
 4. Wikkel je vingers in met verband
  Dit is misschien niet zo handig. En waarschijnlijk zal je je een beetje gek voelen en ongemakkelijk als mensen naar je ingezwachtelde vingers kijken. Maar het idee erachter is dat je meer bewust gaat worden van je vingernagels en dat het uiteindelijk zal voorkomen dat je ze later afbijt, omdat je anders je vinger weer opnieuw moet inzwachtelen.
 5. Draag een ‘frutselring’
  Een frutselring kan een afleiding zijn als je de drang krijgt om je nagels af te bijten. In plaats van te bijten, kan je wat aan je ring frutselen. Er zijn veel frutselringen te verkrijgen. Sommige zijn erg charmant en andere zijn gemaakt van verschillende in elkaar grijpende ringen.

Probeer deze tips om het nagelbijten te stoppen! Laat ons weten hoe het heeft gewerkt door een reactie achter te laten

Schrijf een reactie