Koken Met Culinaire Arganolie

Wil je Weten Hoe je Culinaire Arganolie Kunt Gebruiken?

Wil je Weten Hoe je Culinaire Arganolie Kunt Gebruiken?
Leer de verschillende manieren waarop je Culinaire Arganolie kunt gebruiken.

Na het horen of lezen over de gezondheidsvoordelen van culinaire Arganolie heb je eindelijk zelf een flesje gekocht. Maar vraag je je nu af hoe je deze olie kunt gebruiken?

Arganolie is al eeuwenlang het geheim van Marokko

Eeuwenlang heeft de Berberstam van Marokko Arganolie geheim gehouden. Deze kostbare olie, nu het vloeibare goud van Marokko genoemd, werd door de Berberstam gebruikt in hun gerechten. Ze gebruikten de olie ook voor medicinale, therapeutische en cosmetische doeleinden. Vandaag zijn er twee soorten van deze olie, de culinaire en de cosmetische soort. Beide hebben dezelfde samenstelling, maar het enige verschil is de methode van het extraheren van de olie uit de noten van de Arganvruchten. De cosmetische Arganolie wordt koud samengeperst terwijl bij de culinaire Arganolie de Argannoten worden geroosterd voordat ze worden samengeperst. Het roosteren van de Argannoten geeft de culinaire Arganolie een krachtige nootachtige aroma en smaak.

Heb je net een flesje culinaire Arganolie gekocht?

Culinaire Arganolie is misschien niet zo populair als cosmetische Arganolie, maar het begint een grote aanhang te krijgen. Met veel wereldberoemde chef-koks die deze olie in hun gerechten gebruiken, begint de nootachtige smaak van deze culinaire olie bekendheid te krijgen en de smaakpapillen van restaurantbezoekers te prikkelen.

Culinaire Arganolie heeft een intense nootachtige smaak en de prijs is aan de hoge kant. Maar met al de voordelen voor de gezondheid en de nootachtige smaak die het aan gerechten geeft, is de olie de moeite van het kopen waard. Er zijn een aantal mensen die voor het eerst een flesje culinaire Arganolie kopen, die niet precies weten hoe ze deze olie moeten gebruiken. Je kunt de olie het beste gebruiken als een smaakmaker. Vanaf hier kan je je verbeelding de vrije loop laten en absoluut een aantal manieren vinden om deze olie in je gerechten op te nemen.

Maar als je nog steeds niet weet hoe je deze olie moet gebruiken, dan zijn hier een paar ideeën.

Hoe gebruik je culinaire Arganolie

Visgerechten en culinaire Arganolie
Je kunt culinaire Arganolie gebruiken in visgerechten. In visstoofschotels kan je de olijfolie vervangen door deze olie. Voor een beetje meer smaak kan je voor het opdienen ook een paar druppels van deze notenolie sprenkelen op gegrilde vis.

Soepen en culinaire arganolie
Culinaire Arganolie is ook geweldig voor soepen. Sprenkel voor het opdienen een eetlepel van de olie in je favoriete soepen voor een nootachtige smaak.

Culinaire Arganolie als salade dressing
Veel mensen hebben de gewoonte olijfolie te gebruiken in salades als dressing. Maar wellicht wordt het tijd om iets nieuws te proberen. Deze olie uit Marokko is ook perfect voor salades.

Culinaire Arganolie om brood in te doppen
In Marokko wordt Arganolie traditioneel gebruikt als een dipsaus voor brood. Hun traditionele brooddip wordt amlou genoemd en bestaat normaal gesproken uit geroosterde amandelen, Arganolie en honing.

Probeer één van deze tips en zeker weten dat je helemaal verliefd zult worden op culinaire Arganolie!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!

Schrijf een reactie