Argan Cosmetica

Wat je Moet Weten Over “Ecovriendelijke” Etiketten

Wat je Moet Weten Over “Ecovriendelijke” Etiketten
De werkelijke betekenis van "ecovriendelijke" etiketten.

Veel consumenten kiezen er tegenwoordig voor “groen te gaan” in hun persoonlijke verzorgings- en schoonheidsproducten. Dit is geweldig nieuws, omdat dit betekent dat steeds meer consumenten zich bewust worden van de gevaarlijke chemische stoffen die in veel populaire schoonheids- en persoonlijke verzorgingsproducten worden gevonden.

Als het om het kiezen van groene producten gaat, kan je het beste de lijst met ingrediënten controleren. Maar meestal vertrouwen consumenten op de productetiketten. We zien etiketten zoals “groen”, “eco-vriendelijk” en “organisch”. Maar wat betekenen deze etiketten eigenlijk? En wat is het verschil tussen deze etiketten?

Hier kan je lezen wat deze etiketten op persoonlijke verzorgings- en schoonheidsproducten betekenen.

Kennis van productetiketten

Het “Groene” etiket

Schoonheids- en persoonlijke verzorgingsproducten met een groen etiket zijn producten waarvan de grondstoffen in het product uit de natuur komen en waarvan het eindproduct niet giftig is voor mensen en het milieu. Er zijn bedrijven die zichzelf kunnen bestempelen als een “groen bedrijf”, omdat ze gebruik maken van materialen die recyclebaar of composteerbaar zijn, en ze maatregelen hebben genomen om hun ecologische voetafdruk te verminderen.

Het eco-vriendelijke etiket

Als een product een eco-vriendelijk etiket heeft, betekent dit dat de grondstoffen die gebruikt zijn bij de ontwikkeling van het product niet schadelijk zijn voor mensen en het milieu. Het product is ook niet getest op dieren en de afvalstoffen zijn recyclebaar, herbruikbaar of kunnen op zijn minst worden afgevoerd zonder negatieve gevolgen voor de planeet.

Het organische etiket

Het is heel verwarrend als het gaat om het etiket “organisch”. Wellicht ben je bekend met verschillende organische etiketten, zoals “Gecertificeerd organisch“, “Organische ingrediënten”, en “Bevat organische ingrediënten”. Maar wat betekent dit? Hieronder bespreken we deze organische etiketten.

  • Gecertificeerd organisch – Een product met een “Gecertificeerd organisch” etiket betekent dat alle ingrediënten 100% organisch zijn.
  • Organische ingrediënten – Het etiket “Organische ingrediënten” betekent dat 70% van de ingrediënten organisch zijn.
  • Bevat organische ingrediënten – Het etiket “Bevat organische ingrediënten” betekent dat minder dan 70% van de ingrediënten organisch zijn.

Het is belangrijk om de betekenis van deze producten te onthouden bij het kiezen van je schoonheidsproducten en persoonlijke verzorgingsproducten. Maar, zoals al eerder vermeld, is de beste manier om de lijst met ingrediënten te controleren. Ga er niet van uit dat een product geen giftige ingrediënten bevat als het één van deze etiketten draagt. Sommige bedrijven die alleen uit zijn op winst bedrukken het etiket met “Organisch”, “Groen” of “Eco-vriendelijk”, zelfs als hun producten giftige ingrediënten bevatten. Je beste wapen tegen bedriegerij is om jezelf te wapenen met informatie over Natuurlijke Huidverzorgingsproducten.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel het bericht met je vrienden!

Schrijf een reactie