Argan Cosmetica

Eet een Evenwichtig Dieet Voor Gezond en Mooi Haar!

Eet een Evenwichtig Dieet Voor Gezond en Mooi Haar
Gezond en mooi haar door een evenwichtig dieet.

Veel vrouwen zijn op zoek naar het geheim van gezond haar. Er zijn tal van haarverzorgingsproducten in de markt die mooi en gezond haar beloven, maar slechts enkele van deze producten kunnen daadwerkelijk aan deze belofte voldoen. Er zijn ook veel haarbehandelingen gegaan en gekomen, maar vaak zijn het slechts tijdelijke oplossingen en het grootste deel van de tijd doen ze meer kwaad dan goed.

Het geheim van mooi en gezond haar

Wat is het geheim van gezond en mooi haar? Je zult vast verrast zijn om te lezen dat één van de beste oplossingen tot gezond haar helemaal geen geheim is. Een evenwichtig dieet is cruciaal om gezond en mooi haar te krijgen. Deskundigen zijn het erover eens dat een gezond dieet met een evenwichtige mix van proteïne, ijzer en andere voedingsstoffen nuttig is in het verbeteren van de gezondheid, het uiterlijk en de textuur van het haar.

Wat is een gezond hoofd met haar?

Als je aan een dokter vraagt wat gezond haar is, zal je een antwoord krijgen dat ongeveer zo luidt – “Gezond haar is haar dat naar behoren uit elke haarfollikel groeit, niet gemakkelijk breekt en met een gezonde hoofdhuid. Het groeit ook tot de lengte die je wilt hebben, het springt, glanst en is erg handelbaar.” En het eten van een evenwichtige voeding kan je gezond haar geven, omdat dit je haar voorziet van alle voedingsstoffen die het nodig heeft.

Eiwitten en essentiële voedingsstoffen voor gezond haar

Om gezond haar te hebben, moet je een evenwichtig dieet volgen dat je zal voorzien van alle aanbevolen vitamines, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen die een lichaam gezond houden. Laten we bijvoorbeeld eiwit nemen. Eiwit is essentieel voor een goede gezondheid en is ook essentieel voor gezond haar. Je haar bestaat voornamelijk uit eiwitten, daarom heeft je haar eiwitten nodig om te groeien.

De groeifase van elke haarlok bedraagt ongeveer 2 tot 3 jaar en ongeveer 90% van het haar bevindt zich op een bepaald moment in deze fase. Na de groeifase belandt het haar in een rustfase die ongeveer 3 maanden duurt voordat het haar uitvalt en een nieuwe haar de plaats inneemt. Als je dieet geen eiwitten of niet voldoende eiwitten bevat, kan het resultaat zijn dat een aantal haarstrengen in de rustfase terechtkomen.
Elke dag verliezen we naar schatting 50-100 strengen haar en met een normale hoofdhuid met ongeveer 120.000 – 150.000 haren is het aantal uitgevallen haren meestal niet merkbaar en niet iets om ongerust over te zijn, omdat dit volkomen normaal is. Een eiwittekort of dieet dat geen eiwit bevat, zal een wanverhouding veroorzaken in het aantal haren dat de rustfase bereikt, wat een merkbare haaruitval kan veroorzaken.

Uiteraard heb je meer nodig dan alleen eiwit om een gezond hoofd met haar te krijgen. Je hebt ijzer, vitamine E en mineralen nodig, zoals selenium, magnesium en koper. Vitamine D kan ook een essentiële rol spelen.
Als je een haardos wilt hebben die mooi en gezond is, eet dan een evenwichtig dieet.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!