Argan Cosmetica

Drink jij Anti-Aging Drankjes? Lees Hier Wat dit Zijn

Drink jij Anti-Aging Drankjes? Lees Hier Wat dit Zijn
Drink jezelf weer jong!

We hebben al veel geschreven over anti-aging voedingsmiddelen, maar nog veel te weinig over anti-aging drankjes. Hier zijn een aantal drankjes die je hersenen haarscherp en je lichaam in een uitstekende conditie houden.

Anti-aging drankjes

 1. Roze pompelmoenfruitsap

  Als je een gladdere huid wilt, maak dan regelmatig een glas roze pompelmoenfruitsap voor jezelf. Lycopeen zorgt voor de rozerode kleur van roze pompelmoen, en lycopeen is een carotenoïde die je huid zal helpen glad te maken. Het European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics publiceerde een studie gemaakt over lycopeen en de effecten op de huid. Uit het onderzoek blijkt dat van de 20 deelnemers aan de studie, de deelnemers met hogere huidconcentraties lycopeen een gladdere huid hadden.

 2. Alcohol tegen de ziekte van Alzheimer?

  Waarschijnlijk heb je na het lezen hiervan je wenkbrauwen gefronst, maar voordat je de pagina wegklikt, vragen we je om verder te lezen. Het met mate drinken van alcohol, vooral rode wijn, is zelfs goed voor je gezondheid en kan dementie en de ziekte van Alzheimer voorkomen. Met matig bedoelen we een glas per dag voor vrouwen en twee glazen per dag voor mannen. Maar hoe kan het met mate drinken van alcohol de ziekte van Alzheimer afweren? Naarmate we ouder worden, beginnen onze hersencellen rijper te worden en dit leidt tot hiaten die de zenuwgeleiding in onze hersenen, en tussen de hersenen en de rest van het lichaam vertragen. Studies hebben aangetoond dat matig alcoholgebruik de ontwikkeling van deze “hiaten” of “gaten” voorkomt en onze wetenschappers zijn verbijsterd hierdoor, en weten niet precies wat de reden hiervan is en waardoor dit komt. Echter, je moet niet vergeten dat het drinken van alcohol in hoge doses hersencellen doodt, wat kan leiden tot hersenbeschadiging en zich kan manifesteren in permanent geheugenverlies.

 3. Cacao voor een betere gezondheid van het hart

  Ben je gek op cacaodrankjes? Nou, je zou het moeten zijn als je een gezonder hart wilt hebben. Heb je ooit gehoord dat de Kuna’s op San Blas eiland, net voor de kust van Panama, een aantal hart- en vaatziekten hebben dat 9 keer lager is dan dat van het vasteland van Panama? De reden hiervoor kan zijn dat de Kuna’s veel drankjes drinken die voor het grootste deel uit cacao bestaan. Maar wat zit er in cacao dat je hart helpt gezonder te houden? Cacao bevat uitzonderlijk veel flavanolen. Flavanolen helpen de functie van de bloedvaten gezond te houden. Weet je welke gezondheidsvoordelen je krijgt van het onderhouden van jeugdige bloedvaten? Je risico op type 2 diabetes, een hoge bloeddruk, nierziekte en dementie wordt aanzienlijk verlaagd.

 4. Bestrijd dementie met bietensap

  Bieten zitten boordevol met nitraten. Je moet er rekening mee houden dat de nitraten in bieten van nature voorkomen en verschillen van de kunstmatige nitraten in verwerkt vlees. Kunstmatige nitraten zijn ongezond, terwijl de van nature voorkomende nitraten veel voordelen hebben voor de gezondheid, en een van de mogelijke voordelen is het afweren van dementie. Het tijdschrift Nitric Oxide publiceerde in 2011 een studie waaruit bleek dat oudere volwassenen die een dieet boordevol nitraat volgden een verbeterde bloedtoevoer hadden naar hun frontale kwab, een gebied in de hersenen die vaak geassocieerd wordt met dementie. Slechte doorbloeding heeft een belangrijk aandeel in leeftijdgerelateerde cognitieve achteruitgang. Wetenschappers geloven dat de stikstofmonoxide van de nitraten, een bestanddeel dat helpt de bloedvaten soepel te houden, helpt bij het vergroten van de bloedstroom in de hersenen.

Drink jij deze anti-aging drankjes?

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht om de informatie te verspreiden.