Argan Cosmetica

Alle Feiten op een Rij Over Nagelverzorging

Alle Feiten op een Rij Over Nagelverzorging
Kom alles te weten over een goede nagelverzorging.

Is het mogelijk om je nagels sterk en gezond te houden? Het antwoord is absoluut ja!

Een paar gezonde en verzorgde nagels kunnen je zowel in het sociale leven als het bedrijfsleven helpen. Maar vanwege allerlei bakerpraatjes die al een behoorlijk lange tijd zijn rondgegaan over nagelverzorging, zorgen veel mensen niet goed voor hun nagels. Maar de bakerpraatjes zijn niet alleen schuld aan onverzorgde en ongezonde nagels. Een aantal mensen volgen de informatie over nagelverzorging afkomstig van salons en helaas bieden sommige salons niet de beste adviezen en zelfs behandelingen.

Daarom zetten wij alle feiten nog eens op een rij. Hier zijn nuttige nagelverzorgingstips van topdermatologen!

Nagelverzorgingstips van topdermatologen

  • Laat je nagelriemen met rust. Als je je nagelriemen hebt geknipt of gemanipuleerd, kun je daar beter onmiddellijk mee stoppen. Blijf van je nagelriemen af. Dit is het advies van Dana Stern, MD, een dermatoloog aan het Mount Sinai Medical Center in New York. Wil je weten waarom je je nagelriemen met rust moet laten? Je nagelriemen dienen als een natuurlijke barrière tegen schimmels en bacteriën, en elke inbreuk op die barrière maakt je vatbaar voor infecties die schade kunnen toebrengen aan je nagelbed, en waardoor het permanent beschadigd kan raken. Breuken worden in grote mate veroorzaakt door het knippen van je nagelriemen, maar ze terugduwen kan ook leiden tot problemen. Dus ongeacht of je je eigen manicure en pedicure doet of deze in een nagelsalon laat doen, zorg ervoor dat je nagelriemen met rust worden gelaten.
  • Gebruik geen nagelverharder. Nagelverharders kunnen je meer kwaad dan goed doen. Er is niet veel klinisch onderzoek gedaan naar dit nagelproduct. Dus ondanks de claims op de etiketten van deze producten, moet je niet vergeten dat ze niet worden ondersteund door de wetenschap. Als je een nagelverharder moet gebruiken omdat je nagels uitzonderlijk kwetsbaar zijn, doe dat dan zo weinig mogelijk.
  • Hydrateer je nagels en nagelriemen. Dit is het advies van Margaret Ravits, MD, een dermatoloog aan de Hackensack University Medical Center in New Jersey. Een vochtinbrenger voor de nagels, zoals Arganolie, is van essentieel belang voor de verzorging van je nagels. Door je nagels te hydrateren, voorkom je dat ze breken. Een gebrek aan vocht kan je nagels ook gevoelig maken voor breuken. Dus breng een druppel Arganolie of een andere vochtinbrenger voor je nagels rond je nagelriemen aan (dit zal de nagel ook hydrateren) om te voorkomen dat je te maken krijgt met gebroken, gespleten of gescheurde nagels.
  • Gebruik biotinesupplementen. Biotinesupplementen kunnen helpen de nagels dikker te maken en dus voorkomen dat je nagels splijten en breken. Een Duitse studie evalueerde 45 mensen die ernstige nagelproblemen hadden. In deze studie werden gedurende enkele maanden biotinesupplementen aan de proefpersonen gegeven. 91% van de 45 mensen verklaarden dat hun nagels aanzienlijk waren verbeterd. Sumayah Jamal, MD, een dermatoloog aan de NYU adviseerde dat om een dergelijk effect te krijgen, de therapeutisch voorgeschreven dosis moet worden genomen, wat 2,5 mg per dag bedraagt.

Lees hier meer nagelverzorgingstips van topdermatologen.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!