Argan Cosmetica

Leer Hier Hoe je je Eigen Haarconditioner Kunt Maken!

Leer Hier Hoe je je Eigen Haarconditioner Kunt Maken!
Waarom maak je je haarconditioner niet zelf?

De voorkeur voor natuurlijke schoonheidsproducten wordt steeds sterker en dat is uitstekend nieuws. Dit betekent dat meer en meer consumenten zich nu bewust zijn van de gevaarlijke chemische stoffen die worden toegevoegd aan de meeste commercieel verkochte schoonheids- en persoonlijke verzorgingsproducten.

Haarverzorgingsproducten zijn geen uitzondering. Er zijn tal van shampoos en conditioners die giftige chemicaliën bevatten, met inbegrip van mogelijk of potentieel carcinogene of kankerverwekkende stoffen.

Zijn er veilige en natuurlijke haarverzorgingsproducten?

Er zijn een aantal bedrijven die shampoos en conditioners aanbieden die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten, en geen giftige chemicaliën bevatten. Maar, je moet voorzichtig zijn met het kopen van producten met “100% natuurlijk”- en “biologisch”-labels, omdat sommige bedrijven deze labels gewoon op de producten plakken, zelfs wanneer hun producten gevaarlijke chemische stoffen bevatten. Je kunt het beste kijken naar de lijst van ingrediënten van een product. Als een product parabenen, ftalaten, DEA, MEA, TEA, formaldehyde en parfum in de ingrediënten heeft staan, koop dat product dan niet, omdat deze ingrediënten schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Meer informatie over de ingrediënten die je moet vermijden in schoonheids- en persoonlijke verzorgingsproducten kan je vinden in De campagne voor veilige cosmetica

Maak je eigen haarverzorgingsproducten

Als je er zeker van wilt zijn dat de producten die je op je haar gebruikt veilig zijn, kan je wellicht het beste je eigen haarverzorgingsproducten maken. Dit klinkt misschien als een zware beproeving, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk om je eigen haarverzorgingsproducten te maken en vaak zijn de producten die je nodig hebt gewoon in je keuken te vinden. We hebben simpele en eenvoudig te maken recepten gedeeld voor zelfgemaakte haarconditioners.

Recepten voor zelfgemaakte haarconditioners

Haarconditioner voor de beheersbaarheid
Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 Grote overrijpe banaan
  • Ongeveer 4 eetlepels Arganolie of olijfolie
  • 2 Eetlepels honing

Snij de banaan in stukjes en doe de stukjes in een blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng totdat je een gladde substantie hebt. Voila, je hebt nu je eigen haarconditioner die je haar zal verzachten en het meer beheersbaar zal maken.
Eigengemaakte haarconditioner voor het ontwarren
Om deze zelfgemaakte haarconditioner te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 1 Overrijpe avocado
  • 1/4 Kopje Arganolie of olijfolie
  • 1/2 Kopje ongeraffineerde sheaboter
  • Ongeveer 3 eetlepels appelazijn

Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het avocadovruchtvlees eruit. Snij de avocado vervolgens in stukjes. Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat je een gladde consistentie hebt. Voeg indien nodig een beetje olie toe. Om deze conditioner te gebruiken, was je simpelweg je haar, breng je het mengsel aan, bedek je je haar met een badmuts en laat je de conditioner ongeveer 30 minuten op je haar en hoofdhuid intrekken. Ontwar je haar en spoel het uit zoals je dit normaal gesproken doet. Je zult naderhand je haar gemakkelijker in model kunnen brengen!

Heb je ook een paar zelfgemaakte haarconditionerrecepten? Deel ze dan met ons! Plaats een reactie of voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.

Schrijf een reactie