Argan Cosmetica

Nagelverzorgingstips: Hoe Voorkom je het Splijten van Nagels

Nagelverzorgingstips Hoe Voorkom je het Splijten van Nagels
Hoe voorkom je het splijten van nagels

Eén van de dingen die je kunt doen om gespleten nagels te voorkomen, is het verzorgen van je nagels. Hier zijn een aantal tips die je kunnen helpen gespleten nagels te voorkomen.

Simpele tips om gespleten nagels te voorkomen

  • Houd de vingernagels droog. Elke dag worden onze handen en vingernagels nat door te baden, handen te wassen en huishoudelijke taken te doen. Je moet niet al te lang in bad liggen, omdat dit kan leiden tot gespleten nagels. Na een bad en na het wassen van je handen moet je ervoor zorgen dat je alle vingernagels goed afdroogt. Als je huishoudelijke taken doet met water en agressieve chemicaliën, dan kan je het beste een paar rubberen handschoenen met katoenen binnenvoering dragen.
  • Zorg altijd voor een goede nagelhygiëne. Knip je vingernagel netjes af en zorg ervoor dat je de uiteinden een beetje afrond. Je nagels moeten ook gehydrateerd worden. Arganolie is een uitstekende vochtinbrenger voor nagels en nagelriemen, omdat het essentiële vetzuren, vitamine E en sterolen bevat. Deze drie elementen hebben krachtige hydraterende eigenschappen. Breng voorzichtig een druppeltje Arganolie op elke nagel aan en verspreidt de olie met behulp van je vinger tot aan de nagelriemen.
  • Bijt geen nagels en pluk niet aan je nagelriemen. Dit is een ongezonde gewoonte. Bijten op je nagels maakt je vatbaar voor infecties. Vergeet niet dat je handen elke dag een heleboel dingen aanraken. En je nagels kunnen gedurende de dag infectueuze microben hebben opgepakt. Sommige bijters bijten op hun nagels totdat het gaat bloeden. Dit maakt je vatbaar voor infecties. Verzorg je nagels. Het is geen gereedschap. Maak er geen gewoonte van je nagels te gebruiken om aan dingen te plukken, prikken of wrikken.
  • Beperk je manicurebehandelingen. Zo nu en dan is een manicure goed om te doen, maar als je het te vaak doet, kan het je nagels gemakkelijker breken, scheuren en splijten. Je kunt het beste een nagellak gebruiken die geen giftige chemicaliën bevat. Heb je weleens gehoord van het giftige trio in nagellak? Het giftige trio bestaat uit DBP, tolueen en formaldehyde. Deze drie giftige ingrediënten worden vaak gevonden in nagellak. Dus voordat je een potje nagellak koopt, moet je het etiket controleren om te zien of deze ingrediënten niet in je potje nagellak zitten. Voor wat betreft je nagellak remover moet je er één kiezen zonder aceton, want aceton droogt nagels uit en zorgt ervoor dat ze gemakkelijker breken, splijten en scheuren.

Voedingsmiddelen die kunnen helpen je nagels sterker te maken

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je nagels sterker kunnen maken.

  • Bonen – Bonen zorgen ervoor dat je nagels sterker worden. Bonen zitten boordevol proteïne en de nagels zijn gemaakt van keratine, wat een soort proteïne is.
  • Snijbieten – Biotine is cruciaal voor de gezondheid van je nagels en snijbieten zitten er vol mee. Een tekort (zelfs een mild) aan deze B-vitamine kan de groei van je nagels vertragen. Door snijbieten en andere biotinerijke bronnen in je voedingspatroon op te nemen, kan je broze en gebroken nagels voorkomen.

Andere voedingsmiddelen die goed zijn voor je nagels zijn, onder andere, noten, dadels en bananen.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.