Argan Cosmetica

Goede Verzorging van een Getatoeëerde Huid

Goede Verzorging van een Getatoeëerde Huid
Goede Verzorging van een Getatoeëerde Huid

Heb je net een tatoeage laten zetten? Voordat je te enthousiast wordt over je nieuwe tatoeage, moet je weten hoe je je getatoeëerde huid verzorgt. Het duurt ongeveer een week voordat de huid zich heeft hersteld. Maar de huid heeft maximaal 45 dagen nodig om compleet te herstellen van de schade veroorzaakt door het tatoeageproces. Een goede huidverzorging is een ‘must’ tijdens het genezen van je tatoeage. In dit stadium is de juiste zorg essentieel voor het voorkomen van infecties en het behoud van je tatoeage op de lange termijn. Als je een goede tatoeëerder hebt bezocht, zal hij of zij de juiste nazorg met je bespreken en je ook informatie geven over de herstelperiode.

Goede naverzorging van je getatoeëerde huid

  1. Was je handen voordat je je genezende tatoeage aanraakt. Deze regel mag je nooit vergeten. Zorg ervoor dat je je handen goed wast voordat je een genezende tatoeage aanraakt om infectie te voorkomen.
  2. Verwijder het verband van je tatoeage binnen 2 uur. Een goede tatoeëerder zal een schoon verband gebruiken om de nieuwe tatoeage te bedekken. Zorg ervoor dat je dit verband binnen 2 uur nadat je werd getatoeëerd weer verwijderd om te voorkomen dat deze vastplakt aan je huid. Met je schone handen was je het getatoeëerde gebied met behulp van een antibacteriële zeep. Na het afspoelen, dep je de huid met papieren wegwerpdoekjes droog. Misschien vraag je je af waarom je geen handdoek kan gebruiken. Een handdoek kan bacteriën bevatten die kunnen leiden tot een infectie. Ook moet je niet vergeten om de huid alleen droog te deppen, omdat wrijven te hard kan zijn voor de aangedane huid. Word niet nerveus als je wat bloed ziet, want dit is niet meer dan normaal. Het enige wat je hoeft te doen, is het bloed met een papieren handdoek af te deppen.
  3. Breng een niet-antibiotische zalf aan op je zojuist getatoeëerde huid. Het gebruik van niet-antibiotische zalf wordt aanbevolen, omdat sommige mensen allergieën krijgen van topische antibiotica. Zolang je handen schoon zijn en je je tatoeage hebt schoongemaakt, is een antibacterieel middel niet nodig tot de volgende reiniging. Breng alleen een dunne laag van de niet-antibiotische zalf aan. Het is het beste om zalfjes met vaseline te vermijden, omdat veel tatoeëerders aangeven dat vaseline je tatoeage vervaagt. Arganolie is een uitstekend topisch middel om te gebruiken. De olie zit boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor de huid. Het zit vol met anti-oxidanten, zoals vitamine E, squaleen, carotenoïden, ferulinezuur en polyfenolen. Deze anti-oxidanten beschermen de huid tegen de effecten van vrije radicalen en helpen bovendien huidbeschadiging te herstellen. Het is ook een krachtige vochtinbrenger. De olie heeft ook antiseptische eigenschappen, waardoor het infecties helpt te voorkomen. Daarnaast bevat Arganolie geen agressieve chemicaliën, omdat de olie een natuurlijk extract is van de zaadjes van de Arganvruchten. Voordat je deze olie gebruikt, moet je er alleen zeker van zijn dat je geen notenallergie hebt. Bedek je genezende tatoeage na het aanbrengen van de Arganolie niet met een verband.

Dit reinigingsproces moet driemaal per dag worden herhaald.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!