Argan Cosmetica

Huidverzorgingtips van Huidspecialisten!

Huidverzorgingtips van Huidspecialisten
Huidspecialisten met tips over een goede huidverzorging!

Als het om de huid gaat, dan zijn dermatologen de experts. Heb je ooit een dermatoloog gezien met een probleemhuid? Ik niet. Het lijkt erop dat dermatologen het geheim hebben ontdekt van een gezonde, mooie en jeugdige huid. Maar hoe houden dermatologen hun huid elke dag jong, stralend en fris? Hier zijn enkele huidverzorgingtips die dermatologen zelf volgen.

Huidverzorgingtips van huidspecialisten

Bescherm de huid

Zonnebescherming is essentieel om je huid gezond, mooi en jeugdig te houden. Zonnebrandcrèmes bieden bescherming tegen UV-stralen, de vrije radicalen die problemen veroorzaken in de huid en de vorming van rimpels, fijne lijntjes en zonnevlekken activeren waardoor de huid kan gaan hangen. Lisa Garner, MD, dermatoloog uit Texas en voorzitter van de Women’s Dermatologic Study gebruikt ongeveer 1/2 theelepeltje breed spectrum zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 om op haar gezicht, hals en oren te smeren. Vergeet ook niet om de zonnebrandcrème op de rest van je huid aan te brengen.

Voeg voedingsmiddelen aan je dieet toe die boordevol EFA’s zitten

Essentiële vetzuren of EFA’s zijn niet alleen krachtige vochtinbrengers. Ze helpen ook ontstekingen aan te pakken, wat één van de oorzaken is van fijne lijntjes, huidverslapping en dofheid. Doris Day, MD, een dermatoloog uit New York eet amandelen tijdens haar ontbijt, omdat amandelen boordevol essentiële vetzuren zitten. Als je niet zo van noten houdt, kun je andere uitstekende bronnen van essentiële vetzuren eten, zoals zalm, tonijn, heilbot, sardines en makreel.

Doe aan zen

Als er iemand is die bekend is met stress, dan zijn dat wel artsen. Als je lichaam heel gespannen is, kan de hormoonproductie toenemen en uitbraken veroorzaken. En als je last hebt van huidaandoeningen, zoals psoriasis, kan dit je conditie verergeren. Het beheersen van stress zal je huid kalm maken. Natuurlijk is het niet zo gemakkelijk om te leren hoe je stress kunt beheersen. Annie Chiu, MD, dermatoloog in LA, neemt 10 minuten de tijd om een gezichtsmasker aan te brengen en vervolgens op haar bed te ontspannen. Een ander trucje is het uitschakelen van haar mobiele telefoon na 8 uur ’s avonds.

Combineer de juiste producten

Voor een snelle huidverjonging moet je weten welke ingrediënten het beste samengaan, volgens Mary Lupo, MD, een dermatoloog in New Orleans. ‘s Morgens combineer je je zonnebrandcrème met een huidverzorgingsproduct dat boordevol anti-oxidanten zit, zoals Arganolie. ’s Morgens kun je het beste producten combineren met retinoïden en peptiden.

Je huidverzorging in de avond

Het kan moeilijk zijn om je dagelijkse huidverzorging in de avond op te pakken, vooral na een zeer drukke en vermoeiende dag. Om te voorkomen dat je je huidverzorging ’s avonds overslaat, kan je een huidverzorgingset maken voor op je nachtkastje met daarin alle producten die je ’s avonds gebruikt. Dit is een techniek die wordt gebruikt door Francesca Fusco, MD, een dermatoloog uit New York City. Als je in de badkamer vergeten bent een product op te smeren en je te moe bent om weer uit bed te gaan, dan kan je gemakkelijk teruggrijpen op je “reserve” huidverzorgingset voor de avond en het product aanbrengen terwijl je in bed ligt.

Lees meer adviezen over huidverzorging van specialisten!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel het bericht met je vrienden!

Schrijf een reactie