Argan Cosmetica

5 Haarverzorgingtips om je haar Gezond te Houden

5 Haarverzorgingtips om je haar Gezond te Houden
Volg deze 5 tips voor prachtig gezond haar!

Je haar heeft niet alleen bescherming nodig tegen de verzengende hitte, maar ook tegen de vrieskou. De elementen van de winter kunnen een aanslag plegen op het haar, dus je zult manieren moeten vinden om je haar te beschermen. Hieronder vind je enkele haarverzorgingtips die je haar de hele winter lang gezond en mooi zullen houden

Hoe bescherm je je haar tegen de winter

Haarverzorgingtip voor de winter # 1: Draag een muts.

De meest eenvoudige manier om je haar te beschermen tegen de elementen van de winter is door altijd wanneer je buiten bent een muts te dragen. De muts zal je haar beschermen tegen de wind, regen en sneeuw. Maar het nadeel hiervan is natuurlijk dat je met “mutshaar” blijft zitten. Geen enkele vrouw wil de hele winter lang met het gevreesde “mutshaar” rondlopen. Uiteraard is hier een eenvoudige oplossing voor. Voordat je je muts opzet, wikkel je je haar in een zijden sjaal. Hierdoor wordt voorkomen dat je haar tegen je muts aanwrijft, en het vermindert de statische elektriciteit, wat kan resulteren in pluizig haar.

Haarverzorgingtip voor de winter # 2: Diep conditioneer eenmaal per week

Tijdens de koudere maanden is een diepe conditioneringbehandeling eenmaal per week op zijn plaats. Droge warmte in je huis en de koude winterlucht buitenshuis beroven je haar van vocht, en dat is de reden waarom droog haar een veel voorkomend probleem is tijdens dit seizoen. Om verloren vocht aan te vullen, verwen je je haar minstens eenmaal per week met een diepe conditionering. Een geweldig haarverzorgingproduct om te gebruiken, is Arganolie, omdat het boordevol voedingsstoffen zit, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen, die het vocht vasthouden.

Haarverzorgingtip voor de winter # 3: Was je haar minder vaak

Was je haar minimaal, slechts 2 tot 3 keer per week, om te voorkomen dat je lokken nog verder uitdrogen. En zorg ervoor dat je haren volledig droog zijn voordat je naar buiten gaat. Dit zal een verkoudheid voorkomen, en als je met nat of vochtig haar naar buiten gaat, kan dit resulteren in bevroren haar dankzij de vriestemperaturen. Dit kan droog en broos haar tot gevolg hebben. Je zult de hele winter lang toch niet zulk haar willen hebben?

Haarverzorgingtip voor de winter # 4: Laat je haar regelmatig knippen

Een regelmatige knipbeurt is een van de simpelste dingen die je kunt doen om je haar de hele winter lang gezond en mooi te houden. Knip je haar om de 6 tot 8 weken om droge en gespleten uiteinden te voorkomen.

Haarverzorgingtip voor de winter # 5: Gebruik een luchtbevochtiger

Je leest het goed! Een luchtbevochtiger kan je haar de hele winter lang mooi en droog houden. Maar wacht eens even? Zorgt een luchtbevochtiger niet voor vochtigheid en betekent vochtigheid niet pluizig haar? Niet tijdens de winter! Hoe komt dat? Vergeet niet dat je verwarming in de winter de hele dag en nacht aanstaat en ervoor zorgt dat de lucht in je huis erg droog is, en dit zorgt op zijn beurt voor uitgedroogd haar en een droge huid. Een luchtbevochtiger in je huis lost dit probleem op!
Zorg ervoor dat je haar de hele winter lang mooi en gezond blijft met deze eenvoudige haarverzorgingtips!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze haarverzorgingtips voor de winter met je vrienden!

Schrijf een reactie