Argan Cosmetica

Goede Voet- en Teennagelverzorging Voor de Winter

Goede Voet- en Teennagelverzorging Voor de Winter
Zorgen voor uw Voeten & Teennagels is belangrijker in de Winter dan andere maanden.

De voeten staan op de eerste plaats als het gaat om de meest gebruikte en misbruikte lichaamsdelen. Elke dag wordt er een enorme aanslag op je voeten gepleegd door het wandelen, rennen en het ondersteunen van je lichaamsgewicht. Het is alleen maar goed dat je je voeten de juiste verzorging en verwennerij geeft die ze verdienen. Door je voeten goed te verzorgen, zal je voorkomen dat je te maken krijgt met schimmelinfecties, zoals voetschimmel.

Een goede verzorging van je teennagels moet je ook niet vergeten. Een paar schone en goed verzorgde teennagels is niet alleen mooi om naar te kijken, het zal ook afgebroken, gebarsten en gespleten teennagels voorkomen. En wat nog belangrijker is, het zal ook infecties van teennagels voorkomen, die echt heel pijnlijk kunnen zijn.

Deze winter zullen je voeten bedekt worden met dikke sokken en laarzen. Voor sommigen is dat wellicht een goed moment om af te zien van een goede voet- en teennagelverzorging, maar dat is absoluut verkeerd. Hoewel je je voeten en teennagels niet aan iedereen laat zien, moet je er nog steeds voor zorgen dat je voeten en teennagels goed worden verzorgd. Je zult later dankbaar zijn dat je dat hebt gedaan.

Hier zijn een aantal tips over hoe je je voeten en teennagels gedurende de koude maanden moet verzorgen.

Handleiding voor voet- en nagelverzorging tijdens de winter

  1. Houd je voeten droog. Dep je voeten na het wassen droog. Zoals eerder vermeld, gedijen schimmels goed in een vochtige en donkere omgeving. Doe dus nooit sokken en schoenen aan als je voeten nog vochtig of nat zijn. Zo vraag je alleen maar om problemen.
  2. Hydrateer je voeten. De koude temperaturen kunnen je huid uitdrogen, vooral die van je voeten. Je moet weten dat de huid van je voeten van nature droog is, omdat het geen talgklieren bevat. Het zijn de zweetklieren die je voeten vochtig maken. Met zeer koude temperaturen tijdens de winter, ziet het er niet naar uit dat je voeten binnenkort zullen gaan zweten. Een uitstekende vochtinbrenger voor je voeten is Arganolie. Slechts een paar druppeltjes op de onderkant van je voeten zal ervoor zorgen dat ze gehydrateerd blijven. Arganolie zit boordevol voedingsstoffen die vol zitten met krachtige hydraterende eigenschappen, zoals vitamine E, sterolen en essentiële vetzuren.
  3. Zorg voor een goede teennagelverzorging. Het is ook belangrijk om je teennagels goed te verzorgen. Knip ze wanneer je nagels te lang worden, en hydrateer ze om gespleten en gescheurde nagels te voorkomen. Gebruik Arganolie om je teennagels en nagelriemen te hydrateren.

Volg deze voet- en nagelverzorgingtips tijdens de winter!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!