Arganolie Algemeen

De wonderen van Arganolie, Lees Snel Verder

De wonderen van Arganolie, Lees Snel Verder
De wonderen van pure en premium Arganolie

In de Marokkaanse Berbergemeenschap wordt de Arganboom aangeduid als de “Levensboom”. Dit komt omdat de Arganboom lang heeft voorzien in de vele behoeften van mensen uit de woestijngebieden van Marokko en hun vee heeft ondersteund.

De bladeren en vruchten van Arganbomen dienen als voedsel voor de geiten, kamelen en schapen van de Marokkaanse stam. Mensen winnen olie van de Arganvruchten – die wordt gebruikt voor medicinale, culinaire en cosmetische doeleinden – en de perskoek die overblijft na extractie van de olie wordt opgegeten door het vee. De Argannootschelpen worden vervolgens gebruikt voor brandstof.

Arganolie: Schoonheid in een flesje

Eeuwenlang waren de wonderen van de Arganboom en de olie uitsluitend bekend bij de Marokkaanse Berberstam. De Marokkaanse Berberstam heeft Arganolie gebruikt om hun huid, haar en nagels te beschermen en voeden tegen de barre omstandigheden van de dorre streek waar ze wonen. Maar tegenwoordig zijn Arganolie en de vele voordelen in de hele wereld bekend. De cosmetische Arganolie heeft veel teweeg gebracht in de schoonheidsindustrie. Vrouwen van over de hele wereld hebben de schoonheidsolie geprezen, die vaak wordt aangeduid als het vloeibare goud van Marokko. Zelfs Hollywood-sterren zijn enthousiast over de ongelooflijke schoonheidsvoordelen van de olie.

Culinaire Arganolie: Een hemelse smaak

Culinaire Arganolie begint ook een grote achterban op te bouwen in de culinaire wereld. De culinaire soort van de olie wordt gewonnen uit dezelfde Argannoten als de cosmetische soort. Het enige verschil is dat voor de culinaire olie, de Argannoten worden geroosterd voordat ze worden geperst. Topkoks, zoals Jamie Oliver, Rachael Ray, en Nigella Lawson hebben de culinaire Arganolie in hun gerechten verwerkt. Veel chefkoks zijn gek op de olie vanwege de heerlijke, nootachtige smaak.

Arganolie: Een geschenk voor Marokkanen

Vele eeuwen lang heeft de Arganboom het leven van de Marokkaanse stam ondersteund. Vandaag de dag blijft de olie dit doen. Met de grote vraag naar Argan olie heeft de Marokkaanse Berberstam de gelegenheid gekregen een ​​beter leven op te bouwen. Vrouwencoöperaties in Marokko hebben lokale Berberse vrouwen in hun personeelsbestand opgenomen en verzorgen de productie van de olie. Met een gestage stroom van inkomsten uit het werk dat ze verrichten bij het produceren van de olie, hebben Marokkaanse vrouwen nu een hoger gezinsinkomen.

Met de feestdagen net om de hoek, wil je misschien een flesje cosmetische Arganolie of culinaire arganolie aan een geliefde geven. Je geeft dan niet alleen een cadeau aan de persoon die je dierbaar is, maar ook aan de families van de Marokkaanse vrouwen die deze olie produceren!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel het bericht met je vrienden.

Schrijf een reactie