Argan Cosmetica

5 Voedingsmiddelen Die je Huid een Stralende Gloed Geven

5 Voedingsmiddelen Die je Huid een Stralende Gloed Geven
Zie uw huid verbeteren na aanpassing van uw eetpatroon.

Wat je eet heeft invloed op je huid. Je moet niet vergeten dat de huid het grootste orgaan van het lichaam is en bepaalde voedingsmiddelen nodig heeft om goed te blijven functioneren. Een gezonde huid is een mooie huid. Als ongezond eet, moet je niet verrast zijn of jezelf afvragen waarom je huid er niet goed uitziet. Maar als je een dieet voor een gezonde huid volgt, zal je waarschijnlijk veel complimenten krijgen over hoe mooi, stralend en jeugdig je huid eruit ziet.

Wat is een dieet voor een gezonde huid?

Wat is een dieet voor een gezonde huid? Wat gezond is voor je lichaam is gezond voor je huid. Dus een compleet en uitgebalanceerd dieet behoort hiertoe. Je maaltijden moeten een evenwichtige portie  eiwitrijke voedingsmiddelen, koolhydraatrijk voedsel en natuurlijk vezels bevatten. Bekijk deze 5 groenten die je kunt opnemen in je dieet, zodat je huid datgene krijgt wat het nodig heeft.

1. Tomaten

Tomaten zitten boordevol met anti-oxidanten, zoals vitamine A, B, C, K, alpha- en bèta-caroteen, luteïne en lycopeen en zullen helpen om het collageen van je huid gezond te houden. Vergeet niet dat collageen verantwoordelijk is voor het stevig en soepel houden van de huid, en een grote rol speelt in het celvernieuwingsproces.

2. Pompoen

Pompoenen moeten niet alleen gekocht worden voor Halloween. Pompoen is een geweldige aanvulling op je dieet voor een gezonde huid. Het zit boordevol bèta-caroteen, één van de meest krachtige anti-oxidanten. Bèta-caroteen wordt omgezet naar vitamine A, die je huid helpt te hydrateren. Het houdt ook de vervelende rimpels op afstand. Een andere anti-oxidant die in pompoenen wordt gevonden, is vitamine C. Vitamine C is niet alleen goed voor je immuunsysteem, maar het is ook geweldig om je huid jeugdig te houden, omdat het collageen beschermt.

3. Wortelen

Is je ooit verteld wortelen te eten om goed te blijven zien? Wortelen zijn niet alleen goed voor de ogen, ze helpen je ook aan een gladde huid. Vrije radicalen vallen de huid elke dag aan en vrije radicalen zijn de nummer één boosdoener van huidveroudering. Die rimpels en lijnen die je je huid op ziet kruipen, zijn de beschadigingen veroorzaakt door vrije radicalen. De carotenoïden in wortelen bieden bescherming tegen deze schadelijke vrije radicalen en helpen daarmee het ontstaan ​​van rimpels te voorkomen.

4. Zoete aardappelen

Een ander voedingsmiddel dat boordevol vitamine A zit, is zoete aardappel. Wist je dat je meer dan 200% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine A krijgt van slechts één zoete aardappel? Vitamine A bevordert niet alleen nieuwe celgroei, maar versnelt ook het proces van huidcelvernieuwing. Wat ook goed is aan zoete aardappelen is dat ze boordevol zitten met vezels, en vezels zorgen ervoor dat je spijsverteringskanaal gezond blijft en goed werkt. En een gezond spijsverteringskanaal kan je kansen helpen reduceren op huiduitbraken.

5. Boerenkool

Als het om schoonheidsvoedingsmiddelen gaat, staat boerenkool bovenaan de lijst. Het zit vol met anti-oxidanten, en is dan ook echt nuttig in het voorkomen van rimpels en het vertragen van het verouderingsproces. Boerenkool zit ook boordevol vitamine A en we hebben eerder besproken hoe goed deze voedingsstof is voor de huid.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!

Schrijf een reactie