Argan Cosmetica

Hyperpigmentatie: 3 Dingen die je Moet Weten

Hyperpigmentatie 3 Dingen die je Moet Weten
Een vrouw met een gave huid.

Heb je een aantal donkere vlekken op je gezicht en sommige delen van je lichaam opgemerkt? Deze donkere vlekken op de huid hebben vele namen, waaronder hyperpigmentatie, donkere vlekken, ouderdomsvlekken en manchas. Latina’s zijn er bijzonder gevoelig voor en het is zelfs zo dat deze donkere vlekken gezien worden als de nummer één van de huidverzorgingsproblemen bij Latijns-Amerikaanse vrouwen.

Huidprobleem: Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is moeilijk te behandelen, vooral bij een donkerdere huid. Een andere reden waarom deze donkere vlekken moeilijk zijn weg te krijgen, is omdat veel vrouwen dit huidprobleem onbedoeld erger maken. Als je nog steeds geen idee hebt over de oorzaken, behandelingen en preventie van donkere vlekken, lees dan verder. Je zult te weten komen hoe donkere vlekken worden gevormd, waarom ze hardnekkig aanblijven en natuurlijk zullen we ingaan op hoe je deze vlekken weg kunt krijgen. Dus, laten we naar de feiten gaan over donkere vlekken.

3 feiten over hyperpigmentatie

1. Leeftijdsvlekken worden niet veroorzaakt door het ouder worden
Ouderdomsvlekken worden vaak geassocieerd met ouder worden. De naam op zich is misleidend. Maar vlekken verschijnen niet op de huid, omdat we ouder zijn geworden. Wat is dan wel de oorzaak van ouderdomsvlekken? Het is een feit dat hormonale veranderingen en blootstelling aan de zon de boosdoeners zijn van deze donkere vlekken, die we ouderdomsvlekken noemen.

Zwangere vrouwen zijn vatbaarder voor ouderdomsvlekken als gevolg van de hormonale veranderingen die plaatsvinden. Deze vlekken veroorzaakt door een zwangerschap, worden melasma genoemd, en kunnen ook ontstaan als een bijwerking van de pil. Als hormonen niet de boosdoener zijn, dan worden de donkere vlekken meestal veroorzaakt door beschadiging door de zon. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan de straling van de zon, wordt pigmentatie gevormd om de huid tegen verdere schade te beschermen. En de reden waarom oudere mensen meer ouderdomsvlekken hebben dan jongeren komt, omdat ze meer zijn blootgesteld aan de zon en meer schade door de zon hebben opgelopen.

Dus vergeet niet dat deze vlekken niet worden veroorzaakt door veroudering. Ouderdomsvlekken, melasma, bruine vlekken zijn in principe hetzelfde en worden hyperpigmentatie genoemd, wat betekent dat er is teveel melanine in de huid zit.

2. Deze vlekken kunnen verschillende kleuren hebben
Zoals eerder vermeld, misleiden namen ons vaak. Ouderdomsvlekken? Ze worden niet veroorzaakt door je leeftijd. Snoop Dogg? Dat is geen hond. Bruine vlekken? Ze zijn niet alleen bruin. Ze kunnen ook andere kleuren hebben. Sommige vlekken kunnen grijs of zwart zijn. Maar je moet wel letten op vlekken die van kleur of vorm veranderen, omdat dit op huidkanker kan wijzen. Als je een vlek opmerkt die van vorm of kleur verandert, moet je onmiddellijk een afspraak maken met je arts. Dit is niet langer een optie. Het is een ‘must’ dat je dit doet.

3. Chemische scrubs zijn beter dan handmatige scrubs
Veel mensen vragen zich of hoe ze vlekken kunnen verwijderen en er zijn al veel adviezen gegeven. Als het gaat om het verwijderen van hyperpigmentatie kunnen chemische scrubs, zoals retinol of glycolzuur, beter zijn dan handmatige scrubs. Retinol en glycolzuur helpen de celvernieuwing te versnellen om een mooiere huid te onthullen.

Weet je andere nuttige feiten over hyperpigmentatie? Deel ze met ons en laat een reactie achter!

Help anderen te leren hoe ze vlekken kunnen verwijderen door onze Facebook-pagina toe te voegen aan je favorieten en dit bericht te delen!