Argan Cosmetica

Hand- en Nagelverzorgingstechnieken Die je Moet Weten

Hand- en Nagelverzorgingstechnieken Die je Moet Weten
Leer van deze geweldige technieken!

Wil je je handen en nagels goed verzorgen? We hebben een aantal nuttige tips.

Handverzorgingstips

  1. Vermijd het gebruik van agressieve zeepjes. Het wassen van de handen is heel belangrijk om te voorkomen dat ziektekiemen zich verspreiden. Maar sommige mensen gebruiken zeepjes die de huid kunnen irriteren. Om te voorkomen dat je huid uitdroogt of geïrriteerd raakt, kun je het beste een vochtinbrengende vloeibare reiniger gebruiken om je handen te wassen. Als je zeep gebruikt, dan moet je er één kopen met vochtinbrengende ingrediënten, zoals zonnebloemolie, Arganolie of sojaolie.
  2. Gebruik vochtinbrengers voor de handen of een handcrème. Het hydrateren van je handen is één van de belangrijkste dingen die je voor je handen kunt doen. Dit geldt vooral naarmate je ouder wordt. Hydrateer je handen gedurende de dag en voordat je gaat slapen. Je kunt een crème of lotion gebruiken, maar handcrèmes hebben een aantal voordelen. Crèmes die speciaal ontworpen zijn voor de handen zijn meestal snel absorberend en niet vet. Als je liever een natuurlijke vochtinbrenger gebruikt, dan is Arganolie een uitstekende keuze. Deze olie zit boordevol hydraterende voedingsstoffen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. De sterolen in Arganolie zijn compatibel met menselijke sterolen, dat is de reden waarom de olie snel wordt opgenomen door de huid en geen vette resten achterlaat.
  3. Bescherm je handen tegen beschadiging door de zon. Als je zonnebrandcrème aanbrengt, vergeet dan niet je handen mee te nemen. Een breed spectrum zonnebrandcrème met SPF 30 wordt aanbevolen.

Extra tip: Als je ouderdomsvlekken op je handen wilt vervagen of minder zichtbaar wilt maken, kan je een oplichtende crème gebruiken. Arganolie werkt ook effectief om je ouderdomsvlekken minder zichtbaar te maken, dankzij het hoge gehalte aan anti-oxidanten. Als je sneller resultaten wilt zien, vraag dan je dermatoloog naar laserbehandelingen voor ouderdomsvlekken.

Nagelverzorgingstips

  1. Eet voedingsmiddelen boordevol biotine. Vooral als je last hebt van broze nagels. Biotine of vitamine B7 kan gevonden worden in groene erwten, haver, sojabonen, bulgur, bruine rijst, walnoten en zonnebloempitten. Er zijn ook biotinesupplementen te verkrijgen. Maar je kunt het beste eerst je arts raadplegen alvorens supplementen te gebruiken.
  2. Leer goede manicuretechnieken. Om je nagels gezond te houden, moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van goede manicuretechnieken. Dit geldt vooral als je je eigen manicure doet. Maar vergeet niet dat sommige nagelspecialisten ook onjuiste technieken toepassen, dus het is heel handig om kennis te hebben over goede manicuretechnieken. Bijvoorbeeld, sommige mensen, zoals nagelspecialisten, knippen nog steeds de nagelriemen. Dit moet vermeden worden, omdat een breuk in je nagelriemen ervoor kan zorgen dat besmettelijke organismen je systeem binnendringen en serieuze complicaties veroorzaken. Het terugduwen van je nagelriemen met een bokkenpootje kan veiliger zijn dan knippen, maar het is het beste om ze helemaal met rust te laten. Je moet altijd goede hulpmiddelen voor de nagels gebruiken en ervoor zorgen dat je ze voor en na elk gebruik reinigt en desinfecteert.
  3. Hydrateer je nagels en nagelriemen. Er zijn genoeg nageloliën die je kunt gebruiken om je nagels en nagelriemen te hydrateren. Een uitstekende keuze is Arganolie. De vitamine E in de olie helpt de nagels sterk te maken en is een krachtige vochtinbrenger. De olie zit ook boordevol essentiële vetzuren en sterolen die helpen de nagels en nagelriemen te hydrateren.

Vergeet deze goede hand- en nagelverzorgingstips niet.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.