Argan Cosmetica

Bestrijd Roos met Deze Anti-Roos Tips!

Bestrijd Roos met Deze Anti-Roos Tips!
Roos is vervelend om mee te maken.

Lijkt het alsof er sneeuw op je schouders is gevallen? Maar het probleem met roos is, dat, in tegenstelling tot sneeuw, het niet smelt. Wat zorgt ervoor dat je hoofdhuid een sneeuwmachine wordt? En nog belangrijker, wat doe je ertegen? In de meeste gevallen hoef je niets te vrezen. Als je hoofdhuid dode huidcellen begint af te werpen, (roos), is het probleem meestal goed te behandelen, zeker met deze anti-roos tips.

Wat is de oorzaak van roos?

Je hoofd bestaat uit huid. Als je huid zijn dode huidcellen verliest, merk je dit meestal nauwelijks. Als je vlokken begint te zien, wat roos genoemd wordt, betekent dit dat je hoofdhuid dode huidcellen veel sneller afstoot dan normaal.

De precieze oorzaak van roos is nog onduidelijk. Hormonen worden verondersteld hierin een ​​rol te spelen, omdat dit hoofdhuidprobleem meestal tijdens de pubertijd opspeelt. Een soort gist die op de hoofdhuid groeit, wordt er ook van verdacht een rol te spelen. Veel mensen geloven nog steeds dat roos het gevolg is van slechte hygiëne, maar dit is niet waar.

Hier zijn andere dingen die roos kunnen veroorzaken

 • Je haar te vaak of niet vaak genoeg wassen
 • Shampoo niet goed genoeg uitspoelen
 • Koud weer
 • Stress
 • Bepaalde chemicaliën in haarproducten
 • Bepaalde huidcondities, zoals hoofdhuidpsoriasis en eczeem
 • Sommige medische condities, zoals Parkinson, kunnen ook roos veroorzaken

Wie krijgt roos?

Iedereen kan roos krijgen. Maar er zijn bepaalde factoren die de kansen kunnen verhogen dat je met roos te maken krijgt. Mannen zijn vatbaarder voor roos. Overgewicht en een vette huid kunnen je kansen op roos ook verhogen.

Hoe pak je roos aan

 • Mensen met roos dragen vaak geen donkere kleding, omdat de witte vlokken hierdoor nog meer opvallen. Maar als je weer donkere kleding wilt dragen, probeer dan deze tips om je roosprobleem te bestrijden.
 • Was je haar vaker. Het is belangrijk om je hoofd schoon te houden bij het bestrijden van roos. In sommige gevallen is het nodig om je haar voor een bepaalde tijd dagelijks te wassen. Als je een mild geval van roos hebt, zal regelmatig wassen helpen.
 • Gebruik een antiroos shampoo. Er zijn tal van shampoos speciaal ontwikkeld om dit hoofdhuidprobleem te bestrijden. Je kunt deze dagelijks gebruiken en zodra je vlokken zijn gevlucht, kan je het gebruik ervan beperken tot elke andere wasbeurt. Het kan een paar pogingen duren voordat je de antiroos shampoo hebt gevonden, die het beste bij je past. Dus geef het na je eerste paar pogingen niet op.
 • Stop met krabben. Jazeker, roos kan erg jeuken, maar krabben zal het geen goed doen. Feit is dat dit tot bloeden of haarverlieskan leiden.
 • Conditioneer je haar na het gebruik van een antiroos shampoo. Antiroos shampoos kunnen je hoofdhuid uitdrogen. Gebruik een goede haarconditioner om dit op te lossen. Een uitstekende natuurlijke conditioner van het haar is Arganolie. De hydraterende eigenschappen van de olie zijn vermoedelijk afkomstig van vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.
 • Raadpleeg een dokter. Dit is het beste wat je kunt doen. De dokter kan je de beste antiroos shampoo voorschrijven die bij je hoofdhuid past.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze tips met je vrienden!