Argan Cosmetica

Weet Jij Hoe je je Nagelriemen Moet Verzorgen?

Weet Jij Hoe je je Nagelriemen Moet Verzorgen?
Zorg goed voor uw nagels en voorkom problemen.

De nagelriemen dienen een belangrijk doel. Ze fungeren als barrière en voorkomen dat invasieve organismen, zoals schimmels en bacteriën, naar binnen dringen, wat kan leiden tot infecties.

Nagelinfecties veroorzaken roodheid en zwelling rond de nagelplaat of de nagelriem. Als de infectie verder in het nagelbed is gedrongen, kan dit ertoe leiden dat je nagelplaat broos wordt, verandert van kleur, breekt, splijt of erger nog loslaat. Om jezelf de pijn van een nagelinfectie te besparen, moet je je nagelriemen omringen met liefdevolle zorg.

Hier zijn enkele nagelverzorgingtips voor de nagelriemen.

Verzorging van je nagelriemen

Bescherm je nagelriemen

Als je huishoudelijke taken verricht met agressieve chemicaliën, zoals was- en afwaszeep, wasmiddelen, bleekmiddel of reinigingsmiddelen, zorg er dan voor dat je je nagelriemen beschermt. Draag een paar rubberen handschoenen om te voorkomen dat je nagelriemen worden aangetast door de agressieve chemicaliën. Water kan ook een aanslag plegen op je nagelriemen, omdat het natuurlijke oliën kan verwijderen. Als je de afwas doet of kleding wast, of elke keer wanneer je iets doet waarbij je handen langdurig in contact zijn met water, zou je een paar rubberen handschoenen moeten dragen.

Manipuleer je nagelriemen niet

Zoals al eerder vermeld, fungeren nagelriemen als een barrière. Als deze barrière op welke manier dan ook wordt beschadigd, kunnen besmettelijke organismen de kans krijgen je systeem binnen te dringen. Knip je nagelriemen niet, tenzij het noodzakelijk is natuurlijk (zoals wanneer een deel van de nagelriem loshangt en ongemak veroorzaakt) en als je je nagelriem moet knippen, doe dat dan heel zacht en voorzichtig, en zorg ervoor dat de nagelknipper die je gebruikt schoon is. Veel mensen hebben de gewoonte hun nagelriemen terug te duwen, en zelfs salons doen dit. Maar het is het beste om ze gewoon met rust te laten.

Hydrateer ze

Door je nagelriemen te hydrateren, kan je voorkomen dat ze uitdrogen en loslaten van de nagel. Voordat je je nagelriemen hydrateert, moet je ze eerst voorbereiden. Je kunt het beste eerst een douche nemen of je nagelriemen ongeveer 2 minuten in lauwwarm water weken. Nadat je ze hebt voorbereid, wordt het tijd om ze te hydrateren. Je denkt wellicht dat je je vertrouwde body lotion hiervoor kunt gebruiken, maar je hebt het mis. Die huid waarvan de nagelriem is gemaakt, is erg delicaat en heeft een hydraterend product nodig dat op een milde wijze diep hydrateert.

Hier zijn een aantal van de beste vochtinbrengers voor de nagelriemen

Beste vochtinbrengers voor nagelriemen

  • Nagelriemcrème

    Voor droge nagelriemen die nog vastzitten aan de nagel is een nagelriemcrème een uitstekende keuze. Nagelriemcrèmes met citroenzuur zijn zeer effectieve vochtinbrengers. Je kunt ook zoeken naar een crème met sheaboter, saffloerzaadolie of Arganolie.

  • Nagelriemolie

    Voor nagelriemen die van de nagel zijn losgekomen, is nagelriemolie de beste keuze. Meestal worden nagelriemoliën gemaakt van een mengsel verrijkte plantaardige oliën, lijnzaadolie of citroenzuur. Nagelriemoliën zijn krachtige vochtinbrengers en laten de nagelriem zichzelf herstellen en opnieuw hechten aan de nagel. Toch nog een woord van voorzichtigheid. Gebruik nagelriemoliën spaarzaam, omdat je nagelriemen gewend kunnen raken aan de diepe hydratatie van nagelriemoliën, waardoor het in de toekomst onmogelijk voor je wordt om iets anders voor je nagelriemen te gebruiken.

  • Arganolie voor gescheurde nagelriemen

    Als je nagelriemen droog zijn en scheuren, zal een druppeltje Arganolie wonderen doen. De olie zit boordevol vitamine E, wat op zich een krachtige vochtinbrenger is. Het bevat ook andere krachtige hydraterende voedingsstoffen, zoals sterolen en essentiële vetzuren.

Begin nu met een juiste verzorging van je nagelriemen!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!