Argan Cosmetica

3 Anti-Aging Voordelen van Citroenen

3 Anti-Aging Voordelen van Citroenen
De krachtige werking van Citroen op uw huid!

Als het leven je citroenen geeft, maak er dan limonade van. Maar je kunt deze citroenen ook gebruiken om je huid er jonger uit te laten zien. Jazeker! Citroenen hebben anti-aging eigenschappen!

Citroenen en de anti-aging eigenschappen

Hoe houden citroenen de huid jong? Citroenen zitten boordevol vitamine C en onze huid heeft vitamine C nodig om fris aan te voelen en er mooi uit te zien. Naarmate we ouder worden, begint onze huid helaas zijn natuurlijke vitamine C te verliezen. Godzijdank voor de citroenen!

Hoe houdt vitamine C de huid jong

Maar hoe zorgt vitamine C ervoor dat de huid jong blijft aanvoelen en er jong blijft uitzien? Hieronder gaan we daar verder op in.

1. Het helpt ouderdomsvlekken te verlichten

Vitamine C kan na verloop van tijd ouderdomsvlekken op je huid helpen verlichten en zelfs je huidkleur vereffenen. Dus pak een citroen, snijd deze doormidden en pers het sap eruit. Met een watje dep je het sap op je ouderdomsvlekken en laat je het ongeveer 5-10 minuten intrekken. Doe dit regelmatig en dan zal je deze vervelende ouderdomsvlekken niet meer zien!

2. Het helpt rimpels en fijne lijntjes te minimaliseren

Oh rimpels! Ze kunnen erin sluipen. Op een dag zal je wakker worden, en rimpels en fijne lijntjes op je huid ontdekken. En hoe meer je naar jezelf in de spiegel kijkt, hoe meer lijntjes en rimpels je zult zien. Op het gezicht zullen rimpels vaak worden gezien op de gebieden die het meest bewegen. Rimpels zijn een natuurlijk onderdeel van het ouder worden. Ja, we zijn voorbestemd om ze te krijgen. En sommige mensen krijgen ze vroeger dan anderen. Net onder de toplaag van de huid zit een verbindend weefsel genaamd collageen. Collageen is verantwoordelijk voor het bijeenhouden van de lagen van je huid. Naarmate we ouder worden, verliezen we collageen, en met de dagelijkse blootstelling aan de elementen en chemische stoffen, wordt het collageen beschadigd. Dit leidt ertoe dat de huid gaat hangen en dat rimpels worden gevormd.

Het goede nieuws is dat er manieren zijn om rimpels en fijne lijntjes te bestrijden. Je kunt de verschijning ervan minimaliseren. Een van de beste en meest eenvoudige manieren om rimpels en fijne lijntjes te bestrijden, is om een gezonde dosis vitamine C in je dieet op te nemen. Voeg citroenen, aardbeien, papaja en ananas aan je dieet toe, omdat ze boordevol vitamine C zitten en vitamine C helpt meer collageen aan te maken, wat zal helpen de verschijning van rimpels en lijntjes te minimaliseren en zal voorkomen dat meer rimpels worden gevormd.

3. Het bestrijdt een slappe huid

Naarmate we ouder worden, begint de huid zijn elasticiteit te verliezen. Dit komt wederom, omdat we collageen verliezen naarmate we ouder worden. Een gezonde dosis vitamine C toevoegen aan je dieet en vitamine C gebruiken op je huid, zal je probleem van een slappe huid helpen aanpakken. Vitamine C zal je collageenproductie stimuleren en daarmee de elasticiteit van de huid terugbrengen. Meng een paar druppels citroensap met je vochtinbrengende crème en breng dit aan op je gezicht. Doe dit minstens eenmaal per dag en je zult na maximaal twee weken de resultaten beginnen te zien. Een geweldige vochtinbrenger om te gebruiken is Arganolie. Deze olie staat niet alleen bekend om de hydraterende eigenschappen, maar ook om zijn vermogen de huid van binnenuit te verzorgen!

Stop veroudering nu met behulp van citroenen!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze informatie met je vrienden.
Heb je andere anti-aging tips? We horen ze graag van je! Laat gerust een reactie achter!