Argan Cosmetica

Anti-Aging is zo Eenvoudig als ABC, D en E!

Anti-Aging is zo Eenvoudig als ABC, D en E
Volg deze simpele tips om huidveroudering tegen te gaan.

Om huidverouderingte bestrijden, hoef je alleen maar de eerste 5 letters van het alfabet te kennen.

Het alfabet van anti-aging

A staat voor vitamine A

Vitamine A is een krachtige anti-aging vitamine. Het is verantwoordelijk voor het opbouwen en repareren van collageen en elastine, die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid, elasticiteit en structuur van de huid. Vitamine A helpt ook bij het beschermen van je huid, dankzij de anti-oxidatieve eigenschappen. Vrije radicalen kunnen worden gevormd door blootstelling aan de zon, stress, vervuiling en vele andere factoren. Wanneer het niveau van vrije radicalen in je lichaam een kritiek niveau bereikt, beginnen ze schade aan te richten, en beschadigen ze de cellen, waaronder de huidcellen. Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen voordat ze schade aanrichten. Dus als je een jeugdige huid wilt behouden, gebruik dan een huidverzorgingsproduct met vitamine A en zorg ervoor dat je je vitamine-inname verhoogt door het eten van een uitgebalanceerd dieet vol met bladgroenten en andere kleurrijke groenten, vruchten en magere eiwitten.

B staat voor Beauty Sleep

Een van de meest krachtige anti-aging wapens is helemaal gratis! Vraag je je af wat het is? Slaap! Jazeker, je leest het goed. Slaap speelt een cruciale rol in het behouden van een jeugdige huid. Als je je lichaam de benodigde slaap ontzegt, zal het meer cortisol aanmaken en cortisol is een stresshormoon dat collageen afbreekt. Door een gebrek aan slaap produceert je lichaam minder menselijk groeihormoon (HGH). Tijdens de nachtrust, repareert HGH het weefsel en herstelt het huidcellen die zijn beschadigd gedurende de dag. Dus vergeet het maar om de hele nacht op te blijven of laat naar bed te gaan.

C staat voor vitamine C

Een andere belangrijke voedingsstof die je in je anti-aging arsenaal zou moeten opnemen, is vitamine C. Elke dag plegen de zon, milieuvervuilende stoffen en een veelvoud aan schadelijke stoffen een aanslag op de huid, die leiden tot een oneffen huidtextuur, rimpels, fijne lijntjes, een slappe huid en droogheid. Vitamine C helpt bij het ​​omkeren van de schade veroorzaakt door vrije radicalen en verhoogt de productie van collageen in je lichaam. Het beste is om overdag serums voor je huid te gebruiken die vitamine C bevatten en ervoor te zorgen dat je dieet de maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat, wat 90 milligram is.

D staat voor vitamine D

Onze natuurlijke bron van vitamine D is de zon. Maar je huid te lang blootstellen aan de zon of gedurende de sterkste zonne-uren, zal meer kwaad doen voor je huid dan goed. Maar er zijn andere bronnen van vitamine D, zoals vis, zuivel, champignons en verrijkte granen. Hoe helpt vitamine D de huid jeugdig te houden? Vitamine D helpt bij de absorptie van calcium, wat op zijn beurt leidt tot een gezonde celvernieuwing.

E staat voor vitamine E

Vitamine E is een van de meest krachtige anti-oxidanten die we kennen. Het beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en helpt de schade aan de huid veroorzaakt door vrije radicalen op te heffen. Het bevordert ook een gezonde celvernieuwing en versnelt de herstel- en vernieuwingsprocessen van de huid.

Vergeet het ABC, D en E van anti-aging niet om je huid mooi, gezond en jeugdig te houden!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze informatie met je vrienden!