Argan Cosmetica

Voeding Voor een Gezonde en Mooie Huid!

Voeding Voor een Gezonde en Mooie Huid!
Gezonde voeding zorgt voor een prachtige huid.

Verlang je naar een stralende huid? Als je dit wilt, zou je moeten luisteren naar het oude gezegde “Je bent wat je eet.” De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, dus het is niet meer dan logisch dat alles wat je eet invloed zal hebben op je huid. Hoewel je een goed huidverzorgingproduct kan hebben voor je huid, is voeding van binnenuit nog steeds essentieel om een mooie huid te krijgen. Het is een feit dat een mooie huid begint met goede voeding.

De huid scheidt continu oudere huidcellen af en vervangt ze door nieuwe. Om dit proces van huidvernieuwing op gang te houden, moet je lichaam de essentiële micronutriënten voor dit proces krijgen. Door uitgebalanceerde voeding te eten, ben je in staat de huid te voeden met de voedingsstoffen die het nodig heeft om het zacht, soepel en vrij van plekjes te houden.

Waarom zijn fruit en groenten goed voor de huid?

Vrije radicalen komen van nature voor. Zonlicht, vervuiling en rook zijn enkele van de belangrijkste dingen die vrije radicalen veroorzaken. Maar zoals gezegd, komen vrije radicalen van nature voor. Zelfs ons eigen lichaam produceert lage niveaus van vrije radicalen. Maar ze beginnen schade te veroorzaken als ze verzadigde niveaus bereiken. De meeste elementen die vrije radicalen produceren en waaraan we elke dag worden blootgesteld, kunnen een aanslag plegen op onze huid en deze continue aanslag zal leiden tot een voortijdige ontwikkeling van rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken. Fruit en groenten zitten vol met anti-oxidanten die de huidcellen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Dus als je een mooie huid wilt hebben, dan moet je beginnen groenten en fruit in je maaltijden op te nemen. Hoe kleurrijker hoe beter. Bètacaroteen is een krachtige anti-oxidant, die wordt gevonden in wortelen, pompoenen en zoete aardappelen. Bladgroenten, zoals spinazie en boerenkool, zitten vol met luteïne, een andere krachtige anti-oxidant. Zwarte bessen, bosbessen, kiwi’s, sinaasappels, guava en aardbeien zitten vol met vitamine C, een andere krachtige anti-oxidant. Vitamine E is één van de meest krachtige anti-oxidanten die er zijn, en avocado’s en noten zitten boordevol met deze voedingsstof.

Maak er een gewoonte van om dagelijks minstens 5 porties groenten en fruit te eten.

Vetten zijn ook goed voor de huid

Je zult wellicht verrast zijn om dit te lezen, maar vetten zijn ook goed voor de huid. Het is zelfs zo dat vetten goed zijn voor het hele lichaam. Maar zijn vetten niet ongezond? Sinds vele jaren worden vetten al in een negatief daglicht geplaatst. Maar dit is niet correct, omdat er goede of gezonde vetten bestaan. Enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetten zijn de gezonde soort vetten. Ze worden gevonden in avocado’s, vette vis, noten en zaden. Deze vetten bestaan uit essentiële vetzuren, die een natuurlijke vochtinbrenger zijn voor de huid. Daarnaast bevatten ze een gezond niveau aan vitamine E, die ervoor zorgt dat de huid wordt beschermd tegen schade door vrije radicalen.

Huidverzorging gaat ook over wat je eet

Je huidverzorging zou zich niet alleen moeten richten op producten en behandelingen. Je moet ook voldoende aandacht schenken aan wat je je lichaam voedt. Eet een uitgebalanceerd dieet en neem de voedingstoffen, die we hiervoor hebben genoemd, in je maaltijden op, en je zult een geweldige verbetering zien in je huid.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze informatie met je vrienden!