Argan Cosmetica

3 Dingen die je Moet Weten Over Acne bij Volwassenen

3 Dingen die je Moet Weten Over Acne bij Volwassenen
Een vrouw met huidproblemen.

De tienerjaren kunnen een lastige fase zijn. Velen van ons hebben moeilijke dingen moeten doorstaan, zoals een beugel, hartzeer​ en natuurlijk acne. Gelukkig zijn de tienerjaren slechts tijdelijk en al gauw ontgroeien we die epische lastige jaren. Maar het lot kan soms wreed zijn en acne kan ons tot in onze volwassen jaren blijven achtervolgen met zijn roodheid en ontstekingen, vooral als de winter aanbreekt. De koude dagen van de winter kunnen de huid gemakkelijk uitdrogen, en om hiermee om te gaan, produceert de huid talg, wat één van de oorzaken is van acne.

Alles wat je moet weten over acne bij volwassenen

Hier zijn 3 dingen die je moet weten over acne bij volwassen.

Acne bij de haarlijn kan uitbreiden naar het gezicht

We houden ervan onze haren mooi, zacht en glanzend te houden. En om dit te bereiken, maken we gebruik van haarstylingproducten. Maar deze producten kunnen mee-eters en puistjes langs de haarlijn veroorzaken. In de volksmond noemen we dit cosmetische acne. Het probleem van deze bobbeltjes langs je haarlijn is dat ze kunnen uitbreiden naar je wangen, vooral als je slaapt met haarproducten op je haar. De producten komen op je kussen en uiteraard op je gezicht terecht. Is hier een oplossing voor? De beste oplossing is om gedag te zeggen tegen deze niet-uitwasbare haarverzorgingproducten. Maar hoe moet je je haar dan verzorgen? Er zijn voldoende effectieve producten gebaseerd op planten die geen chemische stoffen bevatten en de huid irriteren, en die je kunt gebruiken als je niet-uitwasbare stylingproduct. Eén daarvan is Arganolie. Maar gebruik deze olie niet als je allergisch bent voor noten.

Een serieuze medische aandoening kan de oorzaak zijn van je acne

Je hormonen kunnen de boosdoener zijn van je aanvallen van acne bij volwassenen. Heb je een hoop medicijnen, pillen en voorschriften geprobeerd? Als jij dit hebt gedaan, kunnen je medicijnen er de oorzaak van zijn dat je hormonen overhoop zijn gehaald. Aanhoudende acne bij volwassen vrouwen kan ook worden veroorzaakt door een aandoening genaamd polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS). Als je last hebt van aanhoudende acne en van die verdwaalde, ruwe haren in het gezicht hebt en moeite hebt om af te vallen, kan dit erop wijzen dat je lijdt aan PCOS. Sommige dermatologen verwijzen hun patiënten door naar een endocrinoloog, die kan helpen bij het ​​uitzoeken van de beste manier om de hormonale disbalans te reguleren.

Alle acne is gerelateerd aan hormonen

Het is waar dat alle acne gerelateerd is aan hormonen. Maar hier is iets dat je niet moet vergeten. Uitbraken veroorzaakt door de menstruatie en die tot stand komen als gevolg van stressvolle situaties, reageren anders op de behandeling. Joshua Zeichner, M.D., directeur van cosmetisch en klinisch onderzoek van de afdeling dermatologie van het Mount Sinai Medical Center deelt dat de meeste hormonale (menstruatiegerelateerde) acne ongeveer een week voor de menstruatie op komt zetten, meestal op de kin en kaaklijn. Als je merkt dat je uitbraken rond deze periode en op deze gebieden optreden, dan kunnen hormonale oplossingen, zoals een anticonceptiepil, helpen. Uiteraard moet je hiervoor eerst je dokter raadplegen.

Maar voorbehoedsmiddelen werken niet tegen stressgerelateerde acne. De huid reageert als je last hebt van stress, omdat stress ervoor zorgt dat de bijnieren meer cortisol afgeven, wat vervolgens leidt tot overmatige talgproductie en talg is de voedingsbron voor acneveroorzakende bacteriën die van nature gedijen op de huid. Maar hoe behandel je acne veroorzaakt door stress? Leer hoe je stress kunt beheersen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is mogelijk. Een van de dingen die je niet moet vergeten over stress, is dat het onderdeel uitmaakt van ons dagelijks leven. Wellicht ben je niet in staat een stressvolle situatie te beheersen, maar je kunt wel kiezen hoe je erop reageert. Daarnaast moet je je huid natuurlijk elke dag goed reinigen.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze informatie met je vrienden!