Argan Cosmetica

Hoe Voorkom je Vroegtijdige Huidveroudering

Hoe Voorkom je Vroegtijdige Huidveroudering
Een gezond dieet is de basis voor een gezonde huid.

Hoe voorkom je vroegtijdige huidveroudering? Hoewel het waar is dat veroudering onvermijdelijk is, zijn er bepaalde dingen die het kan versnellen. Overmatige blootstelling aan de zon is de grootste boosdoener. Maar er zijn andere factoren die een rol spelen, zoals je levensstijl en het voedsel dat je eet. Jazeker, bepaalde voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat je vroegtijdig last krijgt van rimpels en fijne lijntjes.

Huidveroudering en je voedingspatroon

Als je maaltijden elke dag altijd voedingsmiddelen bevatten die chronische ontstekingen veroorzaken, dan zal je huid sneller tekenen van veroudering vertonen. We hebben een aantal voedingsmiddelen vermeld die chronische ontsteking stimuleren en bijdragen aan een snellere veroudering van de huid. Bekijk de onderstaande lijst en ontdek of jouw voedselkeuzes je huid nadelig beïnvloeden.

Voedingsmiddelen die huidveroudering versnellen

  • Plantaardige oliën
  • Margarine
  • Rood vlees
  • Wit brood
  • Suikerhoudende voedingsmiddelen
  • Bewerkte voedingsmiddelen

Dit zijn slechts een aantal voedingsmiddelen die een ontsteking in het lichaam kunnen veroorzaken, die op hun beurt het proces van huidveroudering kunnen versnellen. Voor de meeste mensen die echt genieten van deze voedingsmiddelen is het moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om ze niet meer te eten. Je hoeft ze niet volledig uit je voedingspatroon te weren. Beperken is de sleutel. Beperk de inname van de bovengenoemde voedingsmiddelen tot ten minste een of twee keer per maand. Probeer het eens en dan zal je al snel een enorme verbetering zien op je huid.

Voedingsmiddelen die helpen om de huid jeugdig te houden

Er zijn niet alleen voedingsmiddelen die huidveroudering versnellen, er zijn ook voedingsmiddelen die de huid jeugdig zullen houden. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren en alfa-linoleenzuur of ALA, zoals lijnzaad, zalm, olijfolie, culinaire Arganolie, makreel en noten kunnen de zachte en soepele uitstraling van je huid helpen behouden.

Fruit en groenten doen ook wonderen voor de huid. Fruit en groenten zijn rijk aan anti-oxidanten en zullen de huid beschermen tegen de beschadigende effecten van vrije radicalen. Naast anti-oxidanten zijn de meeste groenten en vruchten een grote bron van zink, selenium en beta-caroteen, die allemaal een rol spelen in het verhogen van de collageenproductie in het lichaam. Collageen is een eiwitvezel die verantwoordelijk is voor de stevigheid, structuur en soepelheid van de huid. Het is ook van vitaal belang om de huid elastisch te houden. Collageen is ook verantwoordelijk voor de constante vernieuwing van de huidcellen en daarom is het echt belangrijk bij het jeugdig houden van je huid. Lees hier hoe je het collageen in je lichaam kunt stimuleren.

Een gebrek aan eiwit kan ook huidveroudering versnellen (Tweet dit)

Voedingsmiddelen die boordevol eiwitten zitten, zijn ook goed om de huid jeugdig te houden. Volgens recente studies kan een gebrek aan eiwit in je dieet ook leiden tot rimpels en lijntjes in je huid. Daarom wordt het aangeraden bij elke maaltijd minstens één proteïnerijk voedingsmiddel, zoals eieren, vlees van pluimvee, mager rundvlees of bonen, op te nemen.

Heb je andere tips over hoe je voortijdige huidveroudering kunt voorkomen? We horen het graag dus laat gerust een reactie achter.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!