Argan Cosmetica

Hou Je Huid Jong Door Collageen op te Bouwen!

Hou Je Huid Jong Door Collageen op te Bouwen!
Kiwi's zijn een geweldige bron van collageen

Collageen is cruciaal om je huid er jong uit te laten zien en jong aan te laten voelen. Misschien is het je wel eens opgevallen dat anti-aging producten altijd iets met collageen hebben. Wat is nu precies collageen? Hoe weet je zeker dat je huid genoeg collageen krijgt als je ouder wordt? Laten we eens kijken!

Het ABC van Collageen

Collageen is een eiwitvezel dat bestaat uit de aminozuren Glycine, Proline, Hydroxyproline en Arginine. Ongeveer 30% van de eiwitten in ons lichaam zijn gemaakt van collageen en ongeveer 75% van de huid bestaat uit collageen. Wat doet dit eiwit nu? Collageen geeft steun aan de huid en is verantwoordelijk voor de elasticiteit en soepelheid van de huid. Als we ouder worden verliest ons collageen echter aan kwaliteit. Dat begint zelfs al voordat we ons oud beginnen te voelen. Voordat we het weten worden rimpels, fijne lijntjes en een uitgezakte huid een realiteit die sneller komt dan we hadden gehoopt.

Je Collageen Opbouwen

Er zijn talrijke anti-aging zalfjes te koop die je kunnen helpen bij de opbouw van collageen. Maar om beter collageen op te kunnen bouwen zou je voedsel moeten eten dat daarbij helpt. Daarmee voorkom je verlies aan collageen en een voortijdige veroudering van de huid. Welk voedsel moet je nu in je dagelijkse maaltijden opnemen?
Hier is een lijst met voedsel dat bovenaan staat bij het opbouwen van collageen!

Voedsel voor de Opbouw van Collageen

 • Kiwi’s

  Kiwi’s zijn erg goed voor het opbouwen van collageen. Dat komt omdat deze vruchten, bruin aan de buitenkant en groen aan de binnenkant, vol zitten met Vitamine C. Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen. Bovendien is Vitamine C een anti-oxidant en dat betekent dat het in staat is vrije radicalen te neutraliseren. Deze vrije radicalen zouden anders collageen en andere eiwitvezels kunnen beschadigen die de huid zijn elasticiteit geven.

 • Oesters

  Sommige mensen zijn er dol op, anderen haten ze. Als je niet van oesters houdt is hier een reden om ze toch te eten. Oesters zijn rijk aan zink en eiwitten die beide essentieel zijn voor de opbouw van collageen!

 • Yoghurt

  Yoghurt is niet alleen goed voor je afweersysteem en je spijsvertering. Het is ook erg goed voor je huid. Yoghurt houdt je huid jong omdat het een goede bron van riboflavine is. Wat doet riboflavine? Net zoals Vitamine C bevordert riboflavine de aanmaak van collageen! Als extra bonus is yoghurt ook nog eens een goede bron van eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van collageen.

 • Zalm

  Deze vis is niet zomaar gezond voedsel. Het is ook schoonheidsvoedsel. Zalm zit vol met eiwitten en bevat vrijwel geen verzadigde vetzuren. Zalm is daardoor erg goed voor de opbouw van collageen.

 • Bosbessen

  Als het je menens is om je huid jong te houden moet je deze kleine blauwe vruchtjes eten. Ze zitten niet alleen barstensvol Vitamine C maar bevatten ook een anti-oxidant die we anthocyanine noemen. Deze anti-oxidant versterkt het bindweefsel in je huid.

Geniet dus van dit collageen-opbouwende voedsel en voorkom voortijdige huidveroudering!

“Share” deze post over je uiterlijk met al je kennissen! Vraag je vriendinnen om onze Facebook pagina te “liken” dan blijven wij tips over uiterlijk en gezondheid posten!