Argan Cosmetica

Versla een Droge Huid in de Winter

Versla een Droge Huid in de Winter
Verzorg je huid extra in de winter

Het kan een grote uitdaging zijn om je huid soepel en gehydrateerd te houden tijdens de winter. De koude en vriezende temperaturen buiten, en de warme en droge lucht binnen kunnen de huid uitdrogen. Maar we kunnen het tijdens het koude seizoen niet vermijden om te worden blootgesteld aan dergelijke extreme temperaturen. Dus is er echt een manier om een ​​soepele en gehydrateerde huid te behouden als de winter daar is? Jawel, dat is er zeker!

Wanhoop niet als je het gevoel hebt dat geen enkele hoeveelheid moisturizer je huid goed gehydrateerd kan houden. Het probleem kan de vochtinbrenger zelf zijn of je huidverzorgingsgewoonten. Laten we eerst je vochtinbrenger eens bekijken. Vanwege je blootstelling aan extreme temperaturen tijdens de winter moet je ervoor zorgen dat je goed gewapend bent met een krachtige moisturizer. Wat gewerkt kan hebben voor je huid in de zomer is wellicht niet meer voldoende in de winter. Hier zijn een aantal geweldige vochtinbrengers om te gebruiken wanneer de temperatuur begint te dalen.

Uitstekende vochtinbrengers voor de winter

Heb je nog steeds last van een droge huid? Schakel over naar één van deze moisturizers!

  • Marokkaanse Arganolie

    Arganolie is een uitstekende vochtinbrenger. Deze olie houdt de huid het hele seizoen lang goed gehydrateerd. De olie bevat een grote hoeveelheid vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Al deze drie componenten van de olie hebben krachtige vochtinbrengende eigenschappen. Sterolen spelen een grote rol in het soepel en goed gehydrateerd houden van de huid. Als je een droge huid hebt, betekent het alleen dat je huid niet in staat is om water of vocht vast te houden en dit is waar Sterolen bij helpen. Sterolen houden het vocht in de huid vast en voorkomen dat het ontsnapt, het resultaat hiervan is een goed gehydrateerde huid.Squaleen wordt ook gevonden in Arganolie en samen met sterolen maken ze het heel gemakkelijk voor de huid om de olie te absorberen. Dit komt omdat squaleen compatibel is met de natuurlijke huidoliën en de plantaardige sterolen in de olie hebben ook opvallende overeenkomsten met menselijke sterolen die worden gevonden op het oppervlak van je huid.

  • Zelfgemaakte natuurlijke gezichtsreiniger en vochtinbrengers

    Als de huid op je gezicht uitdroogt, dan kan de boosdoener gewoon je gezichtsreiniger zijn. Sommige gezichtsreinigers kunnen te agressief zijn en je huid uitdrogen, vooral als de reiniger die je gebruikt alcohol bevat. De beste gezichtsreiniger en vochtinbrengende crème voor je gezicht kan heel goed al in je keukenkastje zitten. Kijk eens in je kast en zoek naar deze zeer frequent gebruikte keukeningrediënten: olijfolie, honing en cider azijn. Neem een theelepel van de olijfolie, een theelepel honing en 2 theelepels van je cider azijn. Meng al deze ingrediënten goed. Als dit gedaan is, breng je het op je gezicht aan en laat je het voor ongeveer 15 minuten intrekken. Nadat de 15 minuten zijn verstreken, spoel je je gezicht af met lauw water. Probeer het maar eens uit en je zult eindigen met een schone en gehydrateerde huid!

Laat je deze winter niet plagen door een droge huid door het volgen van deze tips! Vergeet niet om deze winter huidverzorgingstips te delen met je familie en vrienden. Deel via Facebook, Twitter of e-mail!