Argan Cosmetica

Voedsel Waar Je Jong Bij Blijft, Lees Snel Verder!

Voedsel Waar Je Jong Bij Blijft, Lees Snel Verder!
Eet jezelf jong!

Als je langer jong wil blijven moet je goed letten op wat je in je lichaam stopt. “Je bent wat je eet” luidt niet voor niets het spreekwoord. Als je voedsel eet wat de effecten van het ouder worden kan vertragen zul je er jonger uitzien en je ook jonger voelen.

Een gezond dieet is één van de dingen die nodig zijn om jong te blijven. Je lichaam zal er gezonder van worden. En dat betekent dan weer dat je je goed voelt en dingen kunt doen waarvan veel mensen denken dat alleen jonge mensen die kunnen. Als je ouder wordt zijn er dingen die achteruit gaan zoals bijvoorbeeld het geheugen, het gehoor of je gezichtsvermogen. Maar je kunt je gehoor, geheugen en gezichtsvermogen scherp houden door het juiste voedsel te eten. Een gezond dieet kan je ook prima beschermen tegen ouderdomsziektes zoals Alzheimer’s. En ook de huid heeft baat bij een gezond dieet. Mensen die regelmatig gezond eten hebben vaak een glanzende en jeugdige huid. Maar wat moet je nu precies eten?

Groenten en Fruit

Hoe kleurrijker de groenten en fruit zijn, hoe beter ze zijn voor je gezondheid. Groene bladgroenten, wortelen, bosbessen en dieprode tomaten zijn enkele zeer goede keuzes voor groenten en fruit. Dat komt omdat deze kleurrijke groenten en fruit veel anti-oxidanten bevatten. Anti-oxidanten verhinderen dat vrije radicalen de gezonde cellen in je lichaam beschadigen. Vrije radicalen komen overal voor en we merken er niets van als onze cellen door vrije radicalen beschadigd worden. Het wordt echter zichtbaar in de vorm van rimpels en fijne lijntjes. Om je huid jong te houden moet je dus bij het eten telkens de helft van je bord vullen met groenten en fruit. Ideaal is 5 tot 9 keer per dag groenten of fruit.

Macula degeneratie (MD) is de belangrijkste oorzaak van blindheid bij mensen boven de 65. Vitamine C, zink en beta-caroteen zijn anti-oxidanten in groenten en fruit die de ogen beschermen tegen MD. Zelfs als je al MD hebt kan het eten van voedsel met deze 3 anti-oxidanten de voortgang daarvan vertragen. Druiven en rode wijn bevatten ook de anti-oxidant resveratrol dat het risico op hartziekten, kanker en vroegtijdige veroudering verkleint. Een onderzoek uit 2010 heeft een sterk verband aangetoond tussen minder rimpels en de consumptie van gele en groene groenten die vol zitten met Vitamine C.

Hele Granen

Hele granen zitten vol met vezels en vezels verkleinen het risico op type 2 suikerziekte. Als je maaltijden hele granen bevatten blijven je bloedvaten in uitstekende conditie. Het beste kun je minstens drie keer per dag hele granen eten.

Vis

Visolie bevat omega-3 vetzuren die je hart gezond houden en daardoor de kans op een hersenbloeding verkleinen. Omega-3 verkleint ook het risico op Alzheimer’s en geeft je als bonus ook nog eens een jongere huid.

Help anderen jong te blijven en “share” deze post via Facebook, Twitter of email!

Schrijf een reactie