Argan Cosmetica

Hoe Hou Je Je Nagels Gezond? Lees Verder!

Hoe Hou Je Je Nagels Gezond? Lees Verder!
Heb je gezonde nagels? Zorg dat het zo blijft!

Voordat je gaat nadenken over de stijl of kleur van je nagels moet je eerst zorgen dat ze gezond zijn. Hoe hou je ze gezond? Meer kennis over je nagels is belangrijk als je ze gezond wil houden.

We weten allemaal dat je nagels belangrijke functies vervullen en dat we daarom goed voor ze moeten zorgen. Je merkt het misschien niet zo maar je nagels gebruik je elke dag. Bovendien dienen je nagels als bescherming voor de zenuwen in de toppen van je vingers en je tenen.

Je nagels zeggen ook iets over je gezondheid en over hoe goed je je lichaam voedt. Als je last hebt van zwakke of broze nagels kan dat duiden op een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen of vitamines. Er zijn verschillende voedingsstoffen die de nagels nodig hebben om sterk te blijven. Hoe zeker ben jij ervan dat jouw dieet deze voedingsstoffen bevat?

Eet je genoeg voedsel met calcium?

Als je nagels broos of droog zijn heb je waarschijnlijk niet genoeg calcium in je lichaam. Je kunt je nagels makkelijk weer gezond en goed gehydrateerd krijgen door calciumrijk voedsel in je maaltijden op te nemen. De beste bronnen van calcium zijn groenten en zuivelproducten. Je moet daarbij ook je inname van Vitamine D verhogen want deze vitamine zorgt dat het lichaam calcium beter kan opnemen.

Bevat je dieet eiwitten?

Als je nagels witte of ondoorzichtige lijntjes vertonen kan het zijn dat je een tekort aan eiwitten hebt. Je nagels bestaan uit keratine, hetzelfde eiwit als waaruit ook je haar bestaat. Ook als je nagels niet goed groeien kan dat een gevolg zijn van gebrek aan eiwitten. Goede bronnen van eiwitten zijn het wit van een ei, mager rood vlees, vis en vetarme zuivelproducten.

Krijg je genoeg ijzer binnen?

Breken je nagels makkelijk af? Zien ze er bleek uit of hebben ze rimpeltjes? Dat kan een teken zijn van gebrek aan ijzer. Om zeker te zijn dat je genoeg ijzer binnenkrijgt kun je volkorenbrood, cornflakes of pasta eten; deze zitten allemaal vol met ijzer. Ijzer komt daarnaast ook voor in peulvruchten, vlees, donkere bladgroenten en eidooiers.

Zit er zink in jouw maaltijden?

Als je nagels zwak zijn en witte vlekken vertonen heeft je lichaam misschien een tekort aan zink. Vis en schaaldieren, gevogelte en eieren bevatten veel zink. Biergist en hele granen zitten eveneens vol met deze voedingsstof.

Heb je je Omega-3 essentiële vetzuren verwaarloosd?

Als je maaltijden niet genoeg omega-3 essentiële vetzuren bevatten krijg je op den duur zwakke en gespleten nagels. Neem als snack walnoten, amandelen en vlaszaad om de benodigde dosis Omega-3 binnen te krijgen!

Eet je voedsel dat rijk is aan Vitamines A en B?

Breekbare en broze nagels kunnen een gevolg zijn van gebrek aan Vitamine A of B. Gebrek aan deze vitamines kan je nagels ook droog maken. Biotine is een B vitamine die helpt de nagels te versterken en voorkomt dat ze broos worden. B complex vitamines en Vitamine A helpen eveneens de nagels te versterken.

Help anderen hun nagels gezond te houden en “share” deze post.
Vraag je vrienden ons te “liken” op facebook. We hebben meer informatie en tips voor gezondheid en uiterlijk!

Schrijf een reactie