Argan Cosmetica

Waarom Vitamine E Goed is Voor de Huid

Waarom Vitamine E Goed is Voor de Huid
Leer alles over de relatie van Vitamine E met de Huid.

Veel mensen weten al dat vitamine E geweldig is voor de huid. Sommigen weten zelfs al dat ze naar vitamine E moeten zoeken in de ingrediënten van huidverzorgingsproducten die ze besluiten te kopen. Hoewel het al oud nieuws is dat deze vitamine goed is voor de huid, kunnen niet veel mensen je vertellen hoe ze precies werken om je die mooie en gezonde huid te geven. Dus waarom is het precies dat vitamine E goed is voor je huid?

Laten we dit eens nader bekijken.

Vitamine E is een krachtige anti-oxidant

Vitamine E is een krachtige anti-oxidant, die niet alleen in staat is om de huid te beschermen, maar ook om deze te repareren. Omdat het een anti-oxidant is, neutraliseert het de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn natuurlijk voorkomende moleculen die schade veroorzaken aan collageen. Collageen is een eiwit dat bestaat uit aminozuren. Het is verantwoordelijk voor de stevigheid, elasticiteit en soepelheid van de huid. Collageen helpt ook bij het vernieuwen van huidcellen. Wanneer vrije radicalen de huid beschadigen, is het resultaat een droge huid, rimpels en fijne lijntjes.

Waarom zijn vrije radicalen schadelijk voor de huid?

De atomen waaruit je lichaam bestaat, proberen altijd een even aantal elektronen te behouden, zodat ze stabiel zijn. Elke keer wanneer een atoom een oneven aantal elektronen bevat, haalt het de ontbrekende elektron van een andere atoom, zodat het weer stabiel is. Vrije radicalen aan de andere kant zijn atomen die altijd een oneven aantal elektronen bevatten. Dus als ze in het lichaam aanwezig zijn, zullen ze de elektronen die ze nodig hebben uit je gezonde lichaamscellen halen, met inbegrip van de huidcellen. Dit zal op zijn beurt leiden tot een reeks van reacties die een ravage creëren in je lichaam.

Wat is de rol van vitamine E

Vitamine E is een vetoplosbare voedingsstof die vrije radicalen stopt voordat ze zelfs schade aan de cellen beginnen te veroorzaken. Deze voedingsstof wordt beschouwd als één van de meest krachtige anti-oxidanten die we kennen. Maar, het menselijk lichaam kan deze krachtige anti-oxidant niet produceren. Voor een mooie en gezonde huid moet men er daarom voor zorgen dat vitamine E altijd onderdeel uitmaakt van het dieet en dat de gebruikte huidverzorgingsproducten deze waardevolle voedingsstoffen bevatten.

Hoewel huidveroudering onvermijdelijk is, kun je voorkomen dat het vroegtijdig plaatsvindt en het zelfs een tijdje uitstellen met behulp van vitamine E. Tal van studies hebben aangetoond dat mensen die hun lichaam voeden met vitamine E, verbranding door de UVB-stralen van de zon effectief hebben verminderd. Maar natuurlijk moet je niet denken je je huid niet hoeft te beschermen tegen de zon, omdat je genoeg vitamine E inneemt of je huid regelmatig verzorgt met producten die vitamine E bevatten. Ga nooit liggen bakken in de zon. Vitamine E maakt je huid niet onoverwinnelijk. Het helpt je huid alleen maar gezonder te houden.

Vergeet niet om deze informatie over vitamine E naar iedereen die je kent door te sturen. Deel dit bericht via Twitter, Facebook of e-mail.