Argan Cosmetica

Sla de Natuurlijke Weg in Bij de Verzorging van je Huid

Sla de natuurlijke weg in bij de verzorging van je huid
Sla de natuurlijke weg in bij de verzorging van je huid

Het overgrote deel van de huidverzorgingsproducten op de markt zijn ongelooflijk aantrekkelijk. Ze beloven allemaal een mooie en jeugdige huid en ze vertellen allemaal over de geweldige ingrediënten die wonderen kunnen verrichten voor de huid. Wat ze echter niet onthullen, zijn de slechte ingrediënten die niet alleen schade veroorzaken aan je huid, maar ook aan je algehele gezondheid.

Kies voor natuurlijk

Het goede nieuws is dat er natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn die je een mooie en jeugdige huid kunnen geven zonder je gezondheid te beschadigen. Deze natuurlijke schoonheidsproducten zitten boordevol goede ingrediënten en bevatten geen synthetische chemische stoffen waar de meeste producten vol mee zitten. Deze producten gaan terug naar de basis, wat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van de schoonheidsgeheimen van Moeder Natuur. In deze wetenschappelijk geavanceerde en technologische moderne wereld zijn de meeste mensen de schoonheidsgeheimen van Moeder Natuur vergeten.

Controleer dat het natuurlijk is

Voordat je het allereerste huidverzorgingsproduct met een ‘volledig natuurlijk’ etiket pakt, zou je eerst moeten stilstaan bij de ingrediënten. Helaas kent de schoonheidsindustrie geen enkele regelgeving over de termen “natuurlijk’, “volledig natuurlijk” en “organisch” op het etiket. Het beste wat je kunt doen, is om meer te weten te komen over de ingrediënten waarvan wordt verondersteld of men weet dat ze schade veroorzaken aan de gezondheid en de ingrediënten te lezen van schoonheidsproducten voordat je ze betaalt.

Giftige ingrediënten in schoonheidsproducten

We hebben een aantal van de meest bekende of vermoede ingrediënten in schoonheidsproducten vermeld die schadelijk zijn voor het lichaam. Hier zijn ze.

  • Geurstof of parfum

    Geurstof kan in de cosmetische wereld als muziek in de oren klinken, als geurstoffen aanwezig zijn in een huidverzorgingsproduct, betekent dit dat er ftalaten in zitten. Maar wat zijn ftalaten? De naam ftalaten refereert aan een groep chemicaliën die het vermogen hebben om de houdbaarheid van een aroma te verlengen. Het word ook wel kunstmatige musk genoemd. Het probleem met ftalaten is dat ze gelinkt worden aan talrijke soorten van kanker en ervan worden verdacht problemen in de vruchtbaarheid van mannen te veroorzaken. De chemicaliën in geurstoffen staan er ook om bekend hoofdpijn, astma en oogirritatie op te wekken.

  • Parabenen

    Parabenen zijn een vaak genoemde ingrediënt in tal van persoonlijke verzorgings- en schoonheidsproducten. Parabenen verlengen de houdbaarheid van een product, maar ze hebben hormoonverstorende effecten en worden verbonden aan borstkanker. Uit een onderzoek uitgevoerd door de University of Reading in het Verenigd Koninkrijk kwam naar voren dat bij 99% van de vrouwen met borstkanker die deelnamen aan het onderzoek Parabenen in de weefselmonsters werden gevonden.

  • 1,4-Dioxaan

    Deze chemische stof is een bekend carcinogeen en carcinogeen betekent iets dat kanker kan veroorzaken. In productetiketten is iets dat uit aardolie verkregen ethyleenoxide bestaat in staat om deze chemische carcinogeen te creëren. Controleer de ingrediënten van het product en als je myreth, oleth, laureth, ceteareth (of een andere-eth), PEG, polyethyleen, polyethyleenglycol, polyoxyethyleen of oxynol ziet, koop het product dan niet.

Kies voor natuurlijk en vermijd deze schadelijke chemicaliën. Deel deze nuttige informatie met je vrienden en geliefden via Facebook, Twitter of e-mail!