Argan Cosmetica

Eet deze Vruchten Voor een Prachtige Bos Haar!

Eet deze Vruchten Voor een Prachtige Bos Haar!
De krachten van de vruchten gaan direct naar je haar!

Veel vrouwen zullen niet ontkennen dat een glanzende en gezonde haardos ze gelukkig maakt. Om dit te bereiken, moet je niet alleen effectieve haarverzorgingsproducten gebruiken en je haar dagelijks goed verzorgen. Je zou ook aandacht moeten besteden aan je dieet.

Evenwichtige voeding is essentieel om je lokken gezond te houden. Hoe je haar groeit, aanvoelt en eruit ziet is afhankelijk van hoe goed je haarzakjes zijn gevoed. Zuurstof en voedingsstoffen, zoals B-vitaminen (B3 of Niacine, B9 of foliumzuur en B6 of pyridoxine) en vitamine A, E en C zijn essentieel voor je haar. Het goede nieuws is dat deze voedingsstoffen, die essentieel zijn voor het haar, in tal van vruchten te vinden zijn.

Om er zeker van te zijn dat je je haar voedt, moet je niet vergeten deze vruchten dagelijks in je maaltijden op te nemen.

Vruchten voor je haar

 • Avocado’s, dadels, guava’s, lychees en mango’s

  Deze vruchten zouden op je bord moeten liggen als je verlangt naar een glanzende, gezonde en volle haardos. Avocado’s, dadels, guava’s, lychees en mango’s zitten boordevol vitamine B3, ook wel niacine genoemd. Vitamine B3 speelt een cruciale rol in de productie van cellulaire energie, het behouden van een goede circulatie en het bevorderen van gezonde functies van het haar. Boysenbessen, nectarines, perziken en passievruchten zitten ook vol met vitamine B3.

 • Ananas, granaatappel en watermeloen

  Zorg dat je deze zoete en verfrissende vruchten niet overslaat, vooral als je droomt van gezond haar. Deze vruchten hebben een hoog gehalte aan Pyridoxine Vitamine B6. Vitamine B6 speelt een zeer belangrijke rol in het gezond houden van je lokken. Deze voedingsstof stimuleert de vorming van rode bloedcellen en deze cellen zijn verantwoordelijk voor de zuurstoflevering naar de haarfollikels. Vitamine B6 speelt ook een belangrijke rol in het metabolisme of eiwit en waarschijnlijk weet je inmiddels wel dat je haar is gemaakt van keratine, wat een proteïnevezel is. Je kunt vitamine B6 ook halen uit avocado’s, bananen, cherimoya, dadels, druiven, guava’s, lychees, passievruchten en mango’s.

 • Bramen, cherimoya, papaja en aardbeien

  Deze vruchten bevatten folaat of het type vitamine B9 die van nature voorkomt. Als je moeite hebt met het verschil tussen folaat en foliumzuur dan hoef je alleen maar te onthouden dat folaat de natuurlijke vorm is, terwijl foliumzuur de synthetische vorm is van B9. Beide bieden dezelfde wonderen voor je haar en algehele gezondheid. Folaat helpt bij de vorming van gezonde rode bloedcellen die zuurstof leveren aan elke cel in het lichaam. Om gezond haar te krijgen, hebben de haarzakjes een goede doorbloeding en voldoende zuurstof nodig. Iedere dag moet je je lichaam ten minste 400 microgram foliumzuur bieden, maar als je regelmatig alcohol drinkt, verhoog dan je dagelijkse inname tot 600 microgram. Frambozen en sinaasappels bevatten ook veel folaat.

 • Kiwi’s, guava’s en papaja’s

  Ze zitten boordevol vitamine A, C en E, allemaal krachtige anti-oxidanten. Deze voedingsstoffen helpen het haar te beschermen tegen schade door vrije radicalen en ze spelen ook een essentiële rol bij het stimuleren van gezond haar!

Draag de prachtige haardos waar je altijd van hebt gedroomd door deze vruchten in je dieet op te nemen!

Deel dit bericht via Facebook, Twitter en e-mail. Vraag je vrienden om onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij meer artikelen over schoonheid schrijven!