Argan Cosmetica

Fluctuerende Hormonen en Acne, Lees Snel Verder

Fluctuerende Hormonen en Acne, Lees Snel Verder
Hormonen en Acne, hoe zijn ze gerelateerd?

Waarschijnlijk heb je mensen wel eens horen zeggen dat ouder worden afhankelijk is van hoe je je voelt. Dit kan een goede manier zijn om met veroudering om te gaan, maar de meeste huidartsen zullen zeggen dat je hormoonspiegel een belangrijke rol speelt bij veroudering. Of je nu een lage of hoge hormoonspiegel hebt naarmate je ouder wordt, allebei zullen ze een effect hebben op je huid, haar en zelfs je nagels.

Onze hormoonspiegel veroudert als we ouder worden. Je zult een andere hormoonspiegel hebben op je 20ste, 30ste, 40ste etc. Deze variatie zal bepaalde effecten hebben op de huid, vooral bij vrouwen. Het kan moeilijk zijn om met zowel de fysieke als emotionele effecten van fluctuerende hormoonspiegels op je huid, haar en nagels om te gaan,. Het is zeer wenselijk dat vrouwen (en ook mannen) die last hebben van fluctuerende hormonen een bezoek brengen aan een dermatoloog.

Dermatologen kunnen problematische gebieden lokaliseren en behandelingen aanbevelen die de huid, het haar en de nagels gezond zullen houden.

Effecten van fluctuerende hormonen tijdens de puberteit

Zodra iemand in de puberteit komt, zullen de hormonen in het rond gaan vliegen. Jawel, hormonen zijn de oorzaak van de vele veranderingen die optreden tijdens de puberteit. We zijn dankbaar voor een groot deel van deze fysieke veranderingen, maar er zijn een aantal effecten die velen liever niet zouden hebben, vooral als we ouders zijn van jonge tieners die in de puberteit komen. Heeft er iemand last van stemmingswisselingen? Als je een tiener hebt, dan zijn deze verwarrende en vermoeiende stemmingswisselingen je vast niet onbekend. Maar acne is tijdens deze jaren waarschijnlijk wel het ergste gevolg van een fluctuerende hormoonspiegel.

Acne

Meestal komt acne voor het eerst aan het licht tijdens de puberteit. Maar je moet niet vergeten dat acne ook kan voorkomen als je volwassen bent. Androgenen zijn meestal verantwoordelijk voor het veroorzaken van acne. Androgenen zijn hormonen die de talgklieren in de huid prikkelen. Deze klieren scheiden de natuurlijke olie, die dient als vochtinbrenger, van de huid uit. Maar te veel androgenen kunnen leiden tot overstimulatie van deze klieren, waardoor er te veel olie of sebum wordt geproduceerd. Te veel talg kan leiden tot acne, omdat talg dient als voeding voor de acne-veroorzakende bacteriën die van nature op de huid leven.

Behandelingen voor acne

  • Orale anticonceptiemiddelen

    Als je de pubertijd achter je hebt liggen en wellicht al midden in de twintig of zelfs ouder bent en nog steeds last hebt van acne, dan kan een oraal anticonceptiemiddel een uitkomst zijn. Orale anticonceptiemiddelen hebben het vermogen om androgeenniveaus te verminderen, waardoor acne verminderd en beheerst kan worden.

  • Arganolie

    Arganolie kan helpen bij het behandelen en beheersen van milde vormen van acne. De essentiële vetzuren in de olie helpen de talgproductie te reduceren naar een beheersbaar niveau.

  • Voorgeschreven behandelingen

    Een dermatoloog kan verschillende acnebehandelingen aanbevelen, zoals orale medicatie, huidcrèmes, lotions, antibiotica etc.

Het wordt aanbevolen om voor acnebehandelingen een dermatoloog te raadplegen.

Deel dit bericht met iedereen die je kent. Vraag je vrienden om je Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij meer artikelen over de huid schrijven.