Argan Cosmetica

Kan Arganolie Helpen Acne te Bestrijden?

Kan Arganolie Helpen Acne te Bestrijden?
Acne bestrijden met Arganolie, kan dat?

We hebben allemaal weleens gehoord van acne en sommigen zijn er maar al te bekend mee. Acne, medisch bekend als acne vulgaris, is een huidaandoening aan de talgklieren. Meestal treft het tieners tijdens de puberteit, de talgklieren of olieklieren worden dan te veel gestimuleerd.

Hoewel acne helemaal niet gevaarlijk is, kan het lelijke littekens achterlaten, die we natuurlijk niet vrijwillig willen dragen. Acne komt meestal voor op het gezicht, de nek, rug, borst en schouders.

Soorten acne

Als acne ter sprake komt, denken we meestal aan die vervelende rode puistjes die ineens opdoemen als we iets belangrijks hebben, zoals een afspraak, sollicitatiegesprek, bruiloft, familiereünie en andere gelegenheden waarbij je andere mensen zult ontmoeten. We willen er op die momenten allemaal op ons best uitzien en puistjes is niet wat we willen combineren met onze outfit. Maar er zijn vele soorten acne.

Hieronder komen de verschillende soorten aan de orde.

  • Puistjes – Puistjes zijn erg klein en zitten onder de huid.
  • Mee-eters – Mee-eters zijn zichtbaar. Dit zijn de zwarte kleine plekjes die je op het huidoppervlak kunt zien. Sommige mensen denken dat vuil de oorzaak is van mee-eters, hun oplossing is dan ook om het gezicht krachtig te scrubben. Dit zal niet helpen om de mee-eters te verwijderen, maar zal de huid eerder irriteren.
  • Papels – Dit zijn de kleine, roze bultjes op het huidoppervlak.
  • Pustels – Dit is het soort dat rood is aan de basis en bovenop pus bevat.
  • Nodules – Dit zijn harde en vaste puistjes. Ze zitten diep in de huid en zijn vaak pijnlijk.
  • Cysten – Cysten zijn het type acne dat veel mensen niet willen krijgen. Ze zijn niet alleen pijnlijk, maar zitten ook vol met pus. Cysten kunnen eenvoudig littekens veroorzaken. Hoewel het erg verleidelijk is om erin te knijpen en eraan te prutsen om de pus eruit te krijgen, zal dit het alleen maar erger maken en je uiteindelijke diepere littekens bezorgen.

Oorzaken van acne

Wat is de oorzaak van acne? Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds gespeculeerd over de oorzaak van acne. Niemand weet precies waardoor deze huidaandoening wordt veroorzaakt. Echter, veel deskundigen geloven dat de primaire oorzaak de piek is in de niveaus van een soort hormoon dat androgeen wordt genoemd. De niveaus van androgeen stijgen dramatisch tijdens de pubertijd. Stijgende androgeenniveaus resulteren in een overproductie van de natuurlijke oliën of talg van de huid. En teveel talg kan de celwanden in de poriën van de huid afbreken, die ervoor zorgen dat bacteriën groeien, en acne veroorzaken.

Kan Arganolie helpen acne te bestrijden?

Er zijn genoeg anti-acne producten in de winkels te verkrijgen. Een huidverzorgingsproduct waarvan gezegd wordt dat het acne bestrijdt is Arganolie. Maar is dit echt waar? Zoals eerder is vermeld, zijn vele deskundigen het erover eens dat overproductie van talg acne kan veroorzaken. Er wordt verondersteld dat het eten van voedingsmiddelen die veel essentiële vetzuren (EFA’s) bevatten, helpen acne te bestrijden, omdat EFA’s helpen de overproductie naar een beheersbaar niveau terug te brengen. De olie kan het herstellende vermogen van de huid ondersteunen, omdat de olie een hoog gehalte aan essentiële vetzuren bevat. De olie bestaat voor meer dan 80% uit vetzuren.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!