Argan Cosmetica

De Beste Tips om Acne Aan te Pakken

De Beste Tips om Acne Aan te Pakken
Leer wat je wel en niet moet doen om Acne te behandelen!

Hoewel we weten dat het uitdrukken van puistjes niet goed is, kunnen velen het nog steeds niet laten. De reden waarom velen van ons nog steeds deze huidzonde begaan, is wellicht het feit dat ze nog steeds hopen dat als ze acne uitdrukken, uitknijpen of eraan plukken, het zal verdwijnen. Maar uitdrukken is helemaal geen manier om acne te genezen. Integendeel, het maakt het alleen maar erger.

Maar in plaats van aan je puistjes te plukken, waarom doe je niet iets dat je zal helpen je acneprobleem aan te pakken? Er zijn tal van oplossingen voor deze huidaandoening, maar helaas zijn ze niet allemaal effectief. Sommige acnebehandelingen werken bij sommige mensen ook wat sneller, terwijl anderen een beetje langer zullen moeten wachten. Als je last hebt van acne, zal je veel geduld moeten hebben.

Hier zijn een aantal van onze beste tips om dit huidprobleem aan te pakken.

De beste tips om acne aan te pakken

  1. Raadpleeg een dermatoloog. Als het om de huid gaan, dan zijn dermatologen de experts. Je kunt dus het beste een dermatoloog raadplegen als je last hebt van acne. Een dermatoloog zal je anti-acneproducten voorschrijven, gebaseerd op de ernst van je huidaandoening en huidtype. Hij of zij zal je ook tips geven over hoe je je huid het beste kunt verzorgen. Je dagelijkse huidverzorging heeft wellicht enige aanpassingen nodig, en dit kan de sleutel zijn in het voorkomen van uitbraken in de toekomst.
  2. Vermijd het dragen van make-up. Als je last hebt van gezichtsacne, dan wordt aangeraden het gebruik van make-up te beperken of helemaal geen make-up te dragen. Sommige ingrediënten in je make-up kunnen je acne verder irriteren, waardoor het nog erger wordt. Make-up cosmetica kan ook je poriën verstoppen, wat je huid nog verder kan irriteren. Het sluit ook vuil, vet en make-up op, wat kan leiden tot een verergering van jouw acne.
  3. Was je gezicht voordat je naar bed gaat. Ongeacht of je make-up draagt of niet, je moet er altijd voor zorgen dat je gezicht schoon is voordat je naar bed gaat. Vuil, olie, make-up en dode huidcellen bouwen zich op de huid op naarmate de dag vordert. Aan het einde van de dag, zal je huid bedekt en verstikt zijn met alle genoemde zaken en ze kunnen je acne nog erger maken. Vergeet niet om milde producten te gebruiken voor je huid. Onze eerste tip om naar een dermatoloog te gaan, zal zich gelijk uitbetalen, omdat je huidarts je advies kan geven over welke huidverzorgingsproducten het meest geschikt zijn voor jouw huid.
  4. Volg een gezonde levensstijl. Regelmatig sporten, een gezond dieet, gezonde mentaliteit en gezonde gewoonten dragen allemaal bij aan een mooie en gave huid. Dus als je van je acneprobleem wilt afkomen, kan je beter een gezonde levensstijl aanhouden.

Heb jij anti-acne tips die je graag wilt delen? Laat een reactie achter!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.