Argan Cosmetica

Eet Deze 7 Supervoedingsmiddelen Voor de Huid

Eet Deze 7 Supervoedingsmiddelen Voor de Huid
Een mooie en gezonde huid door superfoods.

Er zijn al veel tips over huidverzorging gegeven en geschreven. Misschien heb je er al een heleboel van gehoord. Wellicht ben je ook aangespoord door je collega’s, geliefden, vrienden en de media om sommige huidverzorgingsproducten uit te proberen, waarbij enkele producten goed werken en andere niet zo goed zijn voor je huid.

Maar wat veel mensen vergeten, is dat huidverzorging niet alleen gaat om producten, behandelingen of zelfs huidverzorgingroutines en -technieken. Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen (en drankjes) die geweldige voordelen bieden voor je huid.

Hier zijn enkele voedingsmiddelen (en drankjes) die je een prachtige huid kunnen geven!

7 Supervoedingsmiddelen voor je huid

  1. Avocado’s – Avocado’s zijn een geweldige aanvulling in salades en sushi, en zijn een uitstekende dip. Ze zitten boordevol biotine, wat helpt te voorkomen dat de huid uitdroogt. Biotine helpt ook broos haar en broze nagels te vermijden. Boordevol met vitamine E, een anti-oxidant, helpen avocado’s je huid te beschermen tegen de agressieve effecten van vrije radicalen en je huid te hydrateren. Als je niet zo van avocado’s houdt, dan kan je het op je huid aanbrengen. Maak je eigen hydraterende masker door een avocado te ontpitten, en deze te pureren of prakken. Breng het mengsel op je gezicht aan en laat het ongeveer 20 minuten intrekken, spoel het vervolgens af met water.
  2. Groene thee – Ja, het is mogelijk om je naar een gezonde huid te drinken. Groene thee bevat een hoge hoeveelheid polyfenolen, waardoor het een van de drankjes is die ontzettend goed is voor je huid. Probeer elke dag minstens vier kopjes van dit huidvriendelijke drankje te drinken.
  3. Tomaten – Als je je huid jong wilt houden, dan moet je tomaten in je anti-aging arsenaal opnemen. Tomaten zijn rijk aan lycopeen en carotenoïden, beiden een antioxidant. Deze anti-oxidanten kunnen cellulaire schade door vrije radicalen helpen vertragen.
  4. Zalm – Zie je enkel fijne lijntjes op je huid? Breng de jeugdigheid van je gezicht terug door zalm te eten. Zalm kan huidveroudering vertragen dankzij de astaxanthine, een carotenoïde. Het verbetert de elasticiteit van de huid en minimaliseert de verschijning van fijne lijntjes.
  5. Eieren – Eieren zijn een geweldige bron van proteïne en proteïne helpt cellen te repareren die beschadigd zijn door vrije radicalen. Naast het jeugdig houden van de huid, kunnen eieren ook helpen de huid te hydrateren, omdat ze biotine bevatten.
  6. Granaatappels – Als er een vrucht is waarvan je zou moeten houden, dan is het wel granaatappel. Granaatappels versterken je immuunsysteem en helpen je huid gezond, mooi en jeugdig te houden dankzij het ​​hoge gehalte aan anti-oxidanten. Granaatappels kunnen ook helpen bij het ​​verbeteren van de collageenproductie en helpen huidherstel te versnellen.
  7. Walnoten – Walnoten worden beschouwd als een wondervoedingsmiddel. Deze noten bevatten ontzettend veel voordelen voor de gezondheid en natuurlijk schoonheidsvoordelen. Boordevol met omega-3 vetzuren, zullen walnoten helpen om je huid gladder en jonger te maken. Omega-3 vetzuren voegen ook glans en elasticiteit toe aan je haar. Dus eet als snack walnoten in plaats van chips. Je kunt ze ook aan je favoriete salades of muesli toevoegen. Als je niet zo van vis houdt, kan je walnoten gebruiken als vervanging.

Neem deze supervoedingsmiddelen op in je huidverzorging arsenaal!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze tips met je vrienden.