Koken Met Culinaire Arganolie

Voorkom dat je Deze Herfst Ziek Wordt!

Voorkom dat je Deze Herfst Ziek Wordt!
Hou jezelf fit in de herfst!

Het griepseizoen is alweer aangebroken. We willen geen ziektekiemen opvangen en ziek worden. Hoe bescherm je jezelf tegen het griepseizoen? Nou, je zult moeten werken aan een sterker immuunsysteem. Hier zijn eenvoudige stappen waarmee je je immuunsysteem kunt versterken!

Manieren om je immuunsysteem te versterken

 • Sport regelmatig!

  Regelmatige lichaamsbeweging zal je immuunsysteem zeker sterker maken! Het is niet nodig om naar de fitness club te gaan voor een goede workout. Een simpele oefening, zoals 30 minuten stevig wandelen, is al een geweldige manier om je immuunsysteem een oppepper te geven. Wanneer je blijft bewegen zal je antilichamen aanmaken en je T-cellen zullen sterker reageren. Als het mogelijk is om dagelijks te bewegen dan zou dat enorm helpen in het versterken van je immuunsysteem. Denk je dat je niet zoveel tijd hebt om te sporten? Sport dan op weg naar je werk of als je teruggaat naar huis. Je kunt de trappen oplopen in plaats van de lift te gebruiken of een paar blokken voor je kantoor of huis uitstappen zodat je de rest van de weg kunt wandelen. Sporten is ook enorm goed om depressie en stress te bestrijden. Stress zorgt ervoor dat het immuunsysteem zwakker wordt. Een beetje beweging kan stress, verdriet en de grote, boze griep vermijden!

 • Neem de tijd om de bloemen te ruiken en te lachen!

  Je moet niet de hele tijd al te serieus zijn. Een lach kan een hoop verschil uitmaken in je dag of je kunt de dag van iemand anders beter maken met gewoon een simpele lach. Zoek vreugde en geluk in simpele dingen. Een kopje koffie met vrienden, bij elkaar komen, een wandeling in het park, genieten van de schoonheid van de natuur of gewoon een rustig moment thuis kunnen helpen om van je zorgen en stress af te komen. Zoals eerder gezegd, kan stress het immuunsysteem zwakker maken. Meditatie oefeningen, zoals yoga, kunnen ook stress verslaan. Te veel stress heeft niet alleen een impact op je immuunsysteem, het kan ook leiden tot depressie. Dus maak er een wekelijkse gewoonte van om te ontstressen.

 • Volg een goed slaappatroon.

  Slaap is cruciaal om een gezond lichaam te ontwikkelen. Wanneer het lichaam slaapt, worden er cytokinen geproduceerd. Cytokinen hebben het vermogen om infectie, ontsteking en, jawel je hebt het goed geraden, stress te verslaan! Cytokinen versterken ook andere cellen in het lichaam die infectie bestrijden. Heb je ooit gemerkt dat je chagrijnig wordt als je niet genoeg geslapen hebt? Naast je slechte humeur zul je vlug ziek worden als je niet genoeg slaapt en je zult er ook langer over doen om te herstellen.

 • Een gezond dieet is noodzakelijk.

  Evenwichtige voeding is belangrijk om het immuunsysteem sterker te maken. Je maaltijden moeten koolhydraten, eiwitten en vezels bevatten. Daarnaast moet je er ook op toezien dat je voedingsmiddelen consumeert die boordevol anti-oxidanten zitten. Bladgroenten en kleurrijke vruchten zitten vol met anti-oxidanten. Waarom zou je veel anti-oxidanten binnen moeten krijgen? Het antwoord is simpelweg omdat ze de schadelijke effecten van vrije radicalen doeltreffend bestrijden. Vrije radicalen zijn de oorzaak van kanker, hart- en vaatziekten, en nog veel meer ziekten. Gezonde oliën, zoals olijfolie en Arganolie, zijn ook ideaal. Vooral culinaire Arganolie zit vol met anti-oxidanten, anti-inflammatoire stoffen en onverzadigde vetzuren die helpen het lichaam gezond te houden!