Koken Met Culinaire Arganolie

Een Hemels Biefstuk Recept! Dit Moet je Proberen

Een Hemels Biefstuk Recept! Dit Moet je Proberen
Biefstuk, simpel maar o zo heerlijk!

De zomer kan dan wel voorbij zijn, maar biefstuk zal er altijd zijn. Biefstuk is overheerlijk, ongeacht het seizoen. We houden er gewoon van om te bijten in dat malse vlees en om te genieten van de hartige sappen. Er zijn verschillende manieren om biefstuk klaar te maken. Je kunt het grillen, in de pan braden, bakken en er zijn nog veel meer andere technieken. Maar het enige dat telt voor een liefhebber van biefstuk is dat het mals en smakelijk is. Hier is een biefstuk recept dat je precies dit geeft.

Laten we verder gaan met de ingrediënten die je nodig hebt voor deze hemelse biefstuk!

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen. Als je een groter gezelschap verwacht, pas de ingrediënten dan simpelweg aan.

 • Biefstuk – Je hebt een stuk nodig van zo’n 700 gram.
 • Suiker – Je hebt ongeveer 1/4 kopje bruine suiker nodig. Ga voor de light suiker.
 • Bourbon – 1/4 kopje is al voldoende.
 • Peper vlokken – Een halve theelepel is alles wat je nodig hebt. Ga voor de rode.
 • Zout – Het is het beste om kosher zout te gebruiken. De hoeveelheid is afhankelijk van je smaak.
 • Marokkaanse Arganolie – Je hebt ongeveer 2 eetlepels nodig. Deze olie zal je biefstuk een extra nootachtige smaak geven en een gezonde boost. De olie zit boordevol anti-oxidanten en onverzadigde essentiële vetzuren. Deze voedingsstoffen geven je immuunsysteem een oppepper en helpen je hart te beschermen. Deze voedingstoffen zijn ook goed voor de hersenen!

Doe je schort aan!

Laten we overgaan tot het bereiden van de biefstuk!

 • Stap 1. Als eerste heb je een kom nodig om de suiker, bourbon en peper vlokken in te doen. Meng het goed door elkaar en wrijf het mengsel over de biefstuk.
 • Stap 2. Pak een ziploc zakje, leg de biefstuk erin en giet het mengsel dat je zojuist hebt gemaakt er overheen. Sluit de zak af en leg het in je koelkast. Laat het daar voor minstens 30 minuten liggen. Maar als je tijd genoeg hebt, dan is 3 uur marineren genoeg.
 • Stap 3. Start met het verwarmen van je oven of grill. Terwijl je wacht totdat je grill of oven is opgewarmd, pak je een bakplaat en leg je de biefstuk erop. Kruid de biefstuk met kosher zout. Als je je biefstuk kruidt, kun je gul zijn met het zout.
 • Stap 4. Als de oven of grill eenmaal is verwarmd, leg je de pakplaat erin. Onthoud dat de biefstuk minstens 10 – 15 cm verwijderd moet zijn van de vlam. Als je van medium gebakken biefstuk houdt, braad of grill je elke kant ongeveer 3 minuten. Leg de biefstuk op je snijplank en laat het zo’n 5 -10 minuten liggen. Snij de biefstuk in plakjes van een halve cm.
 • Stap 5. Serveer onmiddellijk, maar zorg ervoor dat je net voor het opdienen een beetje Arganolie over het gerecht sprenkelt. Als vlees wordt verwijderd van het vuur verliest het zijn sappigheid, dus breng het vocht terug door opnieuw olie toe te voegen!