Koken Met Culinaire Arganolie

Versla Ziekten met een Gezond Dieet!

Versla Ziekten met een Gezond Dieet!
Eet gezond en pakt die bacillen aan!

Nu we de herfst verwelkomen, beginnen de temperaturen langzaam te dalen en als het kouder wordt, wordt het lichaam makkelijker ziek. Microben, of wat we in de volksmond vervelende ziektekiemen noemen, zullen profiteren van de warmte in huizen, winkels en goed geïsoleerde kantoren. Verschillende ziekten zullen rondgaan en het zal niet al te verrassend zijn als je op een gegeven moment ziek begint te worden, wellicht startend met een kriebel in de keel.

Het goede nieuws is dat er eenvoudige manieren zijn om ervoor te zorgen dat je dit najaar niet ziek wordt! Inderdaad, we willen niet ziek worden. Ziek betekent ook geld uitgeven aan medicijnen en/of een ziekenhuisopname. Er zullen ook mensen bezorgd zijn, en dat is iets wat we onze dierbaren allemaal willen besparen. Maar hoe kun je voorkomen dat je ziek wordt? Voedingsmiddelen eten die je immuunsysteem een boost geven, zullen enorm helpen!

Hier zijn een aantal voedingsmiddelen die je lichaam zullen helpen de vervelende ziektekiemen te bestrijden die erop uit zijn om je te grazen te nemen!

 • Yoghurt

  Als er één microbe is waar iedereen een hekel aan heeft, dan zijn het wel bacteriën. Maar we moeten geen hekel hebben aan alle bacteriën. We moeten alleen een hekel hebben aan de slechte bacteriën die ons lichaam kwaad willen doen. Er zijn vriendelijke of goede bacteriën en die staan in feite aan onze kant in de strijd tegen ziekten. Yoghurt is een voorbeeld van voedsel dat ontzettend veel goede bacteriën bevat. Deze goede bacteriën zijn heel nuttig bij het stimuleren van ons immuunsysteem. Ze activeren onze antilichamen en voorkomen dat schadelijke bacteriën, zoals E. coli en salmonella, opbloeien. Zorg ervoor dat je altijd yoghurt in de koelkast hebt staan en eet elke dag een paar lepels!

 • Fruit en groenten

  Verse groenten en fruit zijn zeer geschikt om het immuunsysteem te stimuleren. Neem groenten op in je maaltijden, zoals broccoli en paprika, omdat ze boordevol fytonutriënten zitten. Deze fytonutriënten maken het immuunsysteem sterker door het verbeteren van nieuwe en het herstellen van beschadigde cellen. Verse vruchten zijn betere desserts dan ijs en chocolade. Vruchten zitten boordevol anti-oxidanten. Deze anti-oxidanten zorgen ervoor dat de witte bloedcellen van het lichaam niet beschadigd raken. Het zijn de witte bloedcellen die de slechte bacteriën en schadelijke stoffen bestrijden.

 • Bladgroenten

  Ja, bladgroenten zijn groenten, maar we willen gewoon benadrukken hoe belangrijk ze zijn, vooral de bekende spinazie! Je hebt gezien hoe de spieren van Popeye groeien na het eten van een blik spinazie en het kan je inderdaad sterker maken. Je zult in staat zijn om schadelijke bacteriën te verslaan, net zoals Popeye Brutus verslaat. Maar afgezien van cartoons, waardoor zijn spinazie en andere bladgroenten de stimulators van een goede gezondheid? Bladgroenten zitten boordevol foliumzuur en foliumzuur is van cruciaal belang om je DNA en bloedvaten te beschermen tegen beschadiging. Ze zijn ook rijk aan anti-oxidanten!

 • Culinaire Arganolie

  Slechts een paar druppeltjes Arganolie over je maaltijd zal deze voedingsmiddelen nog gezonder maken. De olie bevat een krachtige gezonde kick daar het boordevol anti-oxidanten en onverzadigde essentiële vetzuren zit! Deze culinaire olie zal je immuunsysteem niet alleen een boost geven, het beschermt ook het hart en helpt bij de ontwikkeling van de hersenen!