Koken Met Culinaire Arganolie

Stap Over Op Gezonde Culinaire Arganolie

Stap Over Op Gezonde Culinaire Arganolie
Profiteer van de voordelen van Arganolie.

Je hoort veel over de goede eigenschappen voor het uiterlijk van Marokkaanse Arganolie. Maar heb je wel eens gehoord over de gezondheidsvoordelen van de culinaire variant?

Culinaire Arganolie

Wel eens van culinaire Arganolie gehoord? Zeker, veel mensen kennen de cosmetische variant van deze olie en hemelen die erg op. De cosmetische variant is erg populair bij consumenten maar de culinaire variant is met een inhaalslag bezig.

Steeds meer chefkoks gebruiken culinaire Arganolie, ook wel het vloeibare goud uit Marokko genoemd. De Berber bevolking gebruikt deze olie al duizenden jaren lang in hun maaltijden. Arganolie geeft aan veel Marokkaanse gerechten een extra nootachtige smaak. Vandaag de dag gebruiken veel chefkoks en liefhebbers van lekker koken deze culinaire olie eveneens. Het wordt vooral gebruikt om over stoofpotten, soepen of gegrilde vis of vlees te sprenkelen en ook wel om brood in te dippen. Culinaire Arganolie pept niet alleen de smaak van veel gerechten op maar voegt er ook een dosis gezondheid aan toe!

Culinaire Arganolie: Een Gezonde Olie

Hoe gezond is deze olie nu precies? Laten we eens naar de belangrijkste stoffen kijken die deze culinaire olie zo gezond maken.

  • Vitamine E – Culinaire Arganolie zit vol met Vitamine E. Er zit zelfs twee keer zo veel Vitamine E in als in olijfolie. Vitamine E is een krachtige anti-oxidant die het lichaam beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen beschadigen de cellen en kunnen serieuze gezondheidsrisico’s zoals kanker met zich meebrengen. Recent onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat Vitamine E de kans op de ziekte van Alzheimer verkleint.
  • Essentiële onverzadigde vetzuren – Arganolie bevat onverzadigde vetzuren die we oleïnezuur of ook wel Omega 9 en linolzuur ofwel Omega 6 noemen. Deze vetzuren zijn onmisbaar om het hart in goede conditie te houden. Ze staan er ook om bekend te helpen bij de ontwikkeling van de hersenen.
  • Sterolen – De olie bevat ook plantensterolen. Artsen geloven dat plantensterolen de hoeveelheid “slecht cholesterol” (LDL) in het bloed kunnen verlagen. Te veel slecht cholesterol in je bloed kan leiden tot plakvorming of vetafzettingen op de binnenwand van de slagaderen. Wanneer dat gebeurt worden de slagaderen nauwer. Als nu een bloedprop ontstaat kan deze de slagader verstoppen wat dan leidt tot een hartaanval of beroerte.