Koken Met Culinaire Arganolie

Gezonde Snacks voor Vrouwen die in Verwachting Zijn!

Gezonde Snacks voor Vrouwen die in Verwachting Zijn!
Wat kan je snacken als zwangere vrouw?

Als je een baby in je buik hebt, zou je meer moeten gaan nadenken over je voeding. In het verleden kregen vele zwangere vrouwen te horen dat ze voor twee moesten eten, dus veel moeders in spé begonnen veel te veel calorieën te eten en het trieste is dat junk food ook opgenomen is in de lijst van voedingsmiddelen. Deze gewoonte is zeker niet gezond voor zowel zwangere vrouwen als de baby’s die ze met zich meedragen.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat als zwangere vrouwen ervoor willen zorgen dat hun kleintjes gezond zijn, ze één extra snack per dag moeten eten. Dat is absoluut een stuk minder dan bij elke maaltijd en op iedere dag voor twee te eten. Een extra snack per dag is ongeveer 300 calorieën meer dan je normale calorie-inname van vóór de zwangerschap. Nu zijn deze getallen voor veel zwangere vrouwen wellicht niet al te gemakkelijk te ontcijferen. De beste manier om hiermee om te gaan, is om te kiezen voor snacks die boordevol gezonde voedingsmiddelen zitten.

Beste snacks voor zwangere vrouwen

Wat is de bouwsteen van elke cel? Het antwoord is eiwit! Dit is de reden waarom voedingsmiddelen die boordevol eiwit zitten een geweldige snack zijn voor zwangere vrouwen. Eiwit is eigenlijk zeer geschikt voor zwangere vrouwen, omdat ze vermoeidheid en misselijkheid – wat normaal is tijdens de zwangerschap – verlichten. Vezels zijn ook een goede optie als tussendoortje, omdat ze constipatie, wat nog een ander symptoom is van zwangerschap, kunnen verhelpen.

Als je zwanger bent, zijn er een groot aantal gezonde snack opties. Hier zijn enkele suggesties.

  • Noten

    Noten kunnen voor veel zwangere vrouwen een life-saver zijn. Dat is misschien een beetje overdreven, maar het is geweldig om altijd een zakje nootjes bij de hand te hebben. Je hoeft niets te doen om deze snack klaar te maken en ze moeten meestal niet gekoeld worden. Doe je noten gewoon in een afgesloten doosje of zak, en knabbelen maar. Noten zitten boordevol eiwitten, anti-oxidanten, energie, mineralen en vitaminen, noten hebben het allemaal. Ze zitten ook vol met omega-3 vetzuren, die ontzettend goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby!

  • Fruit

    Een andere geweldige snack voor zwangere vrouwen is vers fruit. Er is niet veel voorbereiding nodig, dus dat scheelt je in tijd. Hou vers fruit bij de hand, misschien een appel of een sinaasappel op je bureau of thuis. Je kunt ook kiezen voor fruitschalen die je in bijna alle supermarkten kunt vinden. Gewoon pakken en gaan, maar vergeet niet te betalen bij de kassa.

  • Selderij en worteltjes

    Hier is een andere geweldige snack die je makkelijk thuis kunt maken. Snij gewoon wat worteltjes en selderij en doe dat in een afgesloten doosje. Voeg wat smaak toe aan deze voedzame sticks met een dip naar keuze. Kies voor gezonde dips, zoals bonen dips of humus. Je kunt ook een culinaire Arganolie dip maken met citroensap. Culinaire Arganolie zit vol met anti-oxidanten en onverzadigde essentiële vetzuren. Deze olie zal je immuunsysteem stimuleren, je hart beschermen en helpen in de ontwikkeling van de hersenen van je baby!

Schrijf een reactie