Koken Met Culinaire Arganolie

Geef Jezelf en Je Gezin als Kerstcadeau een Goede Gezondheid

Geef Jezelf en Je Gezin als Kerstcadeau een Goede Gezondheid
Is er een beter cadeau dan gezondheid? Dacht het ook niet!

Het seizoen van geschenken uitdelen is weer gekomen en als er één ding is dat alle ouders hun gezin meer zouden moeten geven dan is dat goede gezondheid. Met alle moderne speeltjes en technologische vooruitgang lijken veel mensen het belang van goede gezondheid te zijn vergeten. Absurd als je er goed over nadenkt, want zonder goede gezondheid kunnen we niet van het leven en alle geneugten ervan genieten.

Laten we beginnen met je olie.

Culinaire Arganolie Is een Gezonde Keuze

Culinaire Arganolie is een gezonde keuze voor je bakolie. Deze olie wordt gewonnen uit de noten in de vruchten van de Arganboom die uitsluitend in het zuidwestelijke woestijngebied van Marokko voorkomt. Arganolie heeft vele bijnamen zoals Marokkaanse olie of het vloeibare goud uit Marokko. Misschien heb je al een fles cosmetische olie in huis. Cosmetische Arganolie wordt vaak beschouwd als wondermiddel voor de schoonheid. Je zou echter ook de culinaire soort niet mogen missen. Waarom zou culinaire Arganolie nu het zonnetje in je keuken moeten zijn? Het antwoord zit ‘m in de vele weldadige eigenschappen voor de gezondheid.

Gezondheidsvoordelen van Culinaire Arganolie

Hier zijn een paar van de belangrijkste redenen waarom deze Marokkaanse olie een speciaal plaatsje in de keuken verdient.

  • Goed voor het Hart

    Een onderzoek in 2004, gepubliceerd in een vooraanstaand Brits gezondheidstijdschrift, toont aan dat Arganolie geweldig goed is voor het hart. Het onderzoek omvatte twee groepen ratten. De ene groep kreeg een dieet met Arganolie en de andere groep een dieet zonder. Het resultaat was dat de ratten uit de groep met Arganolie een veel lagere bloeddruk hadden dan de ratten uit de andere groep. Vergelijkbaar onderzoek heeft ook aangetoond dat een dieet met Arganolie hartziektes kan voorkomen of behandelen. Reden hiervoor is het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren in de olie die we ook wel simpelweg de goede vetten noemen.

  • Goed voor de Bestrijding van Kanker

    Culinaire Arganolie is vooral goed nieuws voor mannen. Een onderzoek uit 2006 heeft aangetoond dat Arganolie in staat is de snelheid te verminderen waarmee cellen van prostaatkanker zich delen. Ook werd gemeld dat de componenten in de olie in staat zijn sommige typen prostaatkankercellen langzamer te laten groeien. Een ander belangrijk resultaat van het onderzoek was dat blootstelling van prostaatcellen aan de componenten van Arganolie de effecten van kankerverwekkende stoffen kan terugdraaien.Men denkt dat de kankerbestrijdende eigenschappen van Arganolie te danken zijn aan zijn talrijke anti-oxidanten. Anti-oxidanten kunnen ook het risico op het ontstaan van kanker terugbrengen. Dat komt omdat anti-oxidanten beschadigde cellen repareren en zo voorkomen dat cellen in kankercellen veranderen.

  • Goed voor de Bestrijding van Suikerziekte

    In Marokko wordt Arganolie gebruikt als behandeling tegen suikerziekte. Een onderzoek uit 2006 heeft bewijs aangedragen dat Arganolie ongevoeligheid voor insuline kan verminderen. Een onderzoek uit 2009 heeft aangetoond dat de olie de veranderingen in de spijsvertering kan terugdraaien die ontstaan door veel zoete voeding. En dat verhindert het ontstaan van suikerziekte.

“Share” deze gezonde informatie met al je kennissen!