Koken Met Culinaire Arganolie

Hoe Gezond is Culinaire Arganolie? Lees Verder!

Hoe Gezond is Culinaire Arganolie? Lees Verder!
Hoe gezond is deze wonder olie?

Een goede gezondheid is van groot belang, zodat we kunnen genieten van wat het leven ons te bieden heeft. Goed eten en slapen, en regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor een gezond lichaam. Je goede gezondheid start in je keuken. Als je keuken alleen maar gezonde producten bevat, dan zul je snel op weg zijn naar een gezond lichaam.

Naast het eten van verse groenten en fruit, magere eiwitten en goede koolhydraten, wist je dat het gebruik van gezonde oliën in je gerechten ook een cruciale rol speelt bij het gezond houden van je lichaam? Als je een ongezonde soort olie gebruikt, één die zeer veel verzadigde vetten bevat, dan loop je het risico op hart- en vaatziekten, en een beroerte.

Culinaire Arganolie: Een gezonde keuze

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van culinaire Arganolie. Chefs, liefhebbers van eten en mensen die op de gezonde weg willen blijven, zijn enthousiast over deze olie. Zoals de meeste consumenten wil je waarschijnlijk meer over de olie weten voordat je deze op je boodschappenlijstje schrijft. Dus hoe gezond is deze olie nou eigenlijk? Laten we dit eens nader bekijken.

Oliezuur in culinaire Arganolie

Oliezuur, ook wel Omega-9 genoemd, is een onverzadigd vetzuur met grote voordelen voor het hart. Oliezuur verlaagt het niveau van Low Density Lipiden (LDL) of, zoals wij dat noemen, het slechte cholesterol. Te veel LDL in het bloed kan leiden tot een blokkade in de slagaders wat kan resulteren in een hartaanval of beroerte. De oliezuur in Arganolie verlaagt je LDL niveaus en verhoogt tegelijkertijd de niveaus van High Density Lipiden (HDL), oftewel het goede cholesterol. Omdat oliezuur je cholesterolgehalte onder controle houdt, zal het helpen voorkomen dat plaque zich in de slagaders vormt, en plaque dat reeds verhard is en de slagaders heeft verstopt reduceert, waardoor het risico op een hartaanval of beroerte wordt verminderd.

Prostaglandines

Deze culinaire olie zit ook vol met prostaglandines. Hoe profiteert je lichaam hiervan? Prostaglandines hebben anti-inflammatoire eigenschappen. Veel gezondheidsproblemen beginnen met ontstekingen. Een andere opmerkelijke functie van prostaglandines is dat ze het immuunsysteem van het lichaam versterken. Ze zijn ook ontzettend goed voor mensen die lijden aan hartproblemen.

Vitamine E

De olie bevat een hoge dosis vitamine E, een krachtige anti-oxidant. Anti-oxidanten beschermen de lichaamscellen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Het helpt ook de functies van het hart en de voortplantingsorganen te reguleren.

Sterolen

Er zijn niet veel oliën die sterolen bevatten. Het is zelfs zo dat culinaire Arganolie één van de zeer weinige is die Sterolen als bestandsdeel bevat. Waarom zou je blij moeten zijn met sterolen in de olie? Sterolen blokkeren cholesterolabsorptie vroegtijdig uit de darmen. Het wordt ook gezegd dat ze kanker bestrijden.

Enzymen voor een betere spijsvertering

De olie bevordert ook een goede spijsvertering, want het verhoogt de pepsine niveaus. Pepsine is een enzym dat een cruciale rol speelt bij het garanderen dat het spijsverteringssysteem haar taken kan vervullen.

Met al deze voordelen is er geen verdere overtuiging nodig waarom je zou moeten overschakelen op culinaire Arganolie.

Deel deze gezonde feiten over culinaire Arganolie via Facebook, Twitter of e-mail.