Koken Met Culinaire Arganolie

Voedingsmiddelen die Niets Dan Liefde Geven aan je Hart!

Voedingsmiddelen die Niets Dan Liefde Geven aan je Hart!
Hou van je hart!

Als je ervoor wilt zorgen dat je hart gezond blijft als je ouder bent, dan moet je meer opletten op wat je in je lichaam stopt. Het voedsel dat je eet speelt, samen met regelmatige lichaamsbeweging en voldoende rust, een essentiële rol in het gezond houden van al je lichaamsystemen. Hier zijn een aantal voedingsmiddelen die een gezond hart bevorderen.

Avocado

Misschien hou je ervan om mayonaise op je boterham te smeren en in salades te doen, maar mayonaise is niet goed voor je hart. Ga in plaats daarvan voor een gezondere weg met avocado. In 1996 voerden onderzoekers in Mexico een studie uit gericht op de voordelen van avocado’s voor het hart. De studie toonde bij de deelnemers die voor een week avocado’s te eten kregen een daling aan van 17% van het cholesterolgehalte in het bloed. Wat nog interessanter is, is dat dezelfde deelnemers een verhoging bleken te hebben van hun high-density lipoproteïnen, of het goede cholesterol, en een afname van hun low density lipoproteïnen, of het slechte cholesterol.

Volle granen

Volle granen bevatten een oplosbare vezel die het cholesterol dat je eet uit de maaltijden haalt en uit je lichaam verwijdert. Hierdoor zal je lichaam gebruik maken van de voorraad cholesterol zodra het dit nodig heeft. Het resultaat is verlaagde niveaus van cholesterol , waardoor je risico op hart en gerelateerde ziekten wordt gereduceerd.

Culinaire Arganolie

Als het om het hart gaat, is alles wat je in je lichaam stopt van belang. En dat is inclusief de olie die je gebruikt voor het koken en die je over je maaltijden sprenkelt. Eén van de gezonde oliën die je hart lief heeft, is culinaire Arganolie. Het zit boordevol Omega-9, of het onverzadigde vetzuur dat we oliezuur noemen. Oliezuur heeft het vermogen om niveaus van slechte cholesterol of LDL terug te brengen en tegelijkertijd het goede cholesterol of HDL in je lichaam te verhogen. LDL wordt het slechte cholesterol genoemd voor een reden. Als je bloed hoge LDL-waarden bevat, kan er een plak worden gevormd die je slagaders kunnen gaan verstoppen. Wanneer je slagaders worden geblokkeerd of verstopt raken, heb je een hoog risico om een hartaanval of beroerte te krijgen.

Olijfolie

Olijfolie is een andere liefhebber van je hart. Een studie over olijfolie met deelnemers van 65 jaar en ouder heeft aangetoond dat degenen die olijfolie in hun maaltijden gebruiken een significante 41% minder kans hebben om een beroerte te krijgen in vergelijking met deelnemers die olijfolie nog nooit in hun dieet hadden gebruikt. Dit komt omdat olijfolie boordevol enkelvoudige onverzadigde en meervoudige onverzadigde vetten zit. Dus in plaats van boter om je maaltijden lekkerder te maken, moet je in plaats hiervan voor olijfolie gaan. Het is belangrijk om te vermelden dat alle oliën hetzelfde aantal calorieën bevatten. Dus als je overgewicht wilt vermijden, zorg er dan voor dat je oliën met mate gebruikt.

Noten

Heb je zin in een snack? Kies in plaats van een plakje cake of zoete lekkernijen voor een handvol noten. De American Heart Association beweert dat noten, omdat ze rijk zijn aan enkelvoudige onverzadigde vetten, kunnen helpen om het niveau van slechte cholesterol in het bloed terug te brengen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten, en beroertes wordt gereduceerd.

Deel deze liefhebbers van je hart met iedereen die je kent via Facebook, Twitter of e-mail!