Koken Met Culinaire Arganolie

Heerlijke Gebraden Kip voor Chanoeka

Heerlijke Gebraden Kip voor Chanoeka
Geniet van Kip tijdens Chanoeka!

Chanoeka is bijna daar! Joodse families van over de hele wereld zullen weer bijeenkomen om het feest van het licht te vieren. Het is weer tijd om de menora te branden en te genieten van het gezelschap van dierbaren, en liefde te geven en ontvangen. Een Chanoeka viering is niet compleet zonder een feest. Dus rol je mouwen op en begin met het plannen van een menu voor deze geweldige traditie!

Chanoeka hoofdgerecht: Gebraden kip

Hier is een geweldig recept voor je hoofdgerecht! Dit simpele gerecht voor gebraden kip zal de smaakpapillen van je geliefden prikkelen. Hoewel je een dag nodig zult hebben om de kip te marineren, zal de bereidingstijd slechts 15 minuten en de kooktijd slechts een uur in beslag nemen. Laten we van start gaan met de ingrediënten die je moet kopen!

Ingrediënten

Het recept is voor 6 personen. Doe de noodzakelijke aanpassingen als je voor meer mensen kookt.

 • Kip – Als je voor 6 mensen kookt dan is een hele kip van zo’n 2 kilo voldoende.
 • Zout – 2 theelepeltjes zout is genoeg.
 • Suiker – Neem witte suiker. Je hebt slechts een theelepeltje nodig.
 • Kruidnagels – Je zult ongeveer 1/8 theelepel gemalen kruidnagel nodig hebben.
 • All Spice – Hetzelfde als de kruidnagel. Neem ongeveer 1/8 theelepel gemalen piment.
 • Nootmuskaat – Ook hiervan zul je 1/8 theelepel van de gemalen soort nodig hebben.
 • Gemalen kaneel – 1/8 theelepel is genoeg.
 • Knoflook – Pers 5 teentjes knoflook fijn.

Deze ingrediënten zijn zo gemakkelijk te vinden dat je geen problemen zult hebben om ze te vinden in je plaatselijke supermarkt. Nu dat je je ingrediënten klaar hebt liggen, wordt het tijd om te beginnen met de bereiding!

Bereidingswijze

Laat je kinderen helpen met het bereiden van dit gerecht! Je kunt altijd een extra paar handen gebruiken! Hier is een handige stap-voor-stap handleiding over hoe je je gebraden kip voor Chanoeka kunt bereiden.

 • Stap nummer 1. Pak een kom en mix het zout, de suiker, kaneel, piment, nootmuskaat en kruidnagel. Pak de kip en begin de vogel met het kruidenmengsel in te smeren. Dek het af en zet het dan in de koelkast. Marineer een dag, zodat alle smaken diep in het vlees doordringen.
 • Stap nummer 2. Neem de kip uit de koelkast en verwarm je oven voor op 500 graden Fahrenheit of 260 graden Celsius.
 • Stap nummer 3. Doe de geplette knoflook in de borstholte van de kip. Plaats je rooster in de braadslee en leg dan de kip met de borst naar beneden op het rooster.
 • Stap nummer 4. Breng de warmte van de oven terug. Stel deze in op 450 graden Fahrenheit of 230 graden Celsius. Het volgende wat je moet doen, is de kip in de voorverwarmde oven leggen en ongeveer 15 minuten braden. Met behulp van het gedrupte vet smeer je het vlees in. Breng de warmte van de oven terug naar 425 graden Fahrenheit of 220 graden Celsius. Ga een half uur verder met braden en verlaag de warmte geleidelijk naar 180 graden Fahrenheit of 85 graden Celsius.

Je gebraden kip is helemaal klaar en gereed om geserveerd te worden. Laat het eerst voor zo’n 20 minuten staan ​​alvorens op te dienen! Gelukkige Chanoeka!

Deel dit recept met je vrienden via Facebook, Twitter of e-mail!